Locale Altele
Marti, 20 Februarie 2018
Marti, 20 Feb 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Curs de perfecționare pentru educatoare
Caritas Satu Mare  - Joi, 8 Februarie 2018

Trei instituții sătmărene și-au unit forțele în vederea unui scop comun. Cursul pentru educatoare are ca obiectiv integrarea copiilor proveniți din medii sociale defavorizate.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai – Extensia Satu Mare și Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare derulează un curs de perfecționare pentru educatoare, finanțat din fonduri elvețiene.

Pedagogii care participă la curs își desfășoară activitatea la grădinițe în care numărul copiilor proveniți din medii defavorizate este mare.  

În cadrul cursului structurat pe trei module, educatoarele au posibilitatea să se familiarizeze cu metode care facilitează educarea, dezvoltarea și integrarea copiilor proveniți din medii defavorizate. Partea introductivă a formării s-a desfășurat în data de 30 și 31 octombrie, partea a doua în perioada 5-7 februarie, iar în luna iunie mai sunt programate alte două zile de formare.

Cincizeci și cinci de educatoare au participat la al doilea modul de curs finalizat miercuri. Acesta a fost susținut de formatori ai instituțiilor colaboratoare: de Leontina Ghiț și Szejke Ottília din partea IȘJ Satu Mare, de Baranyai Tünde și Szabó-Thalmeiner Noémi de la Universitatea Babeș-Bolyai, respectiv Fülöp Orsolya, Reimer Vanda, Keresztesi Noémi și Kardos Melinda din partea Organizației Caritas.

Cursul găzduit de Convictul „Sf. Alois” din Satu Mare, s-a derulat pe grupe: educatoare de grupe române și grupe maghiare. Evenimentul a oferit un prilej excelent pentru a face schimb de experiență și pentru a găsi soluții împreună la problemele întâmpinate în activitatea zilnică.

Keresztesi Noémi are o experiență de 11 ani în educarea și îndrumarea copiilor proveniți din medii defavorizate, în cadrul grădiniței Integretto din Ardud a Organizației Caritas. Specialistul s-a implicat în acest curs și în calitate de formator, dorind și prin aceasta să sprijine educatoarele, pregătindu-le pentru diferite situații, încurajând-le să trateze situațiile neașteptate ca o provocare și nu ca o problemă. 

Noémi consideră că pedagogii de multe ori sunt îngrijorați că metodele învățate nu pot fi puse în practică, dar speră că programul de mentorat care va urma cursul să fie un remediu pentru această temere.

De la Kocsis Katalin, educatoarea grupei maghiare a grădiniței sociale Don Bosco, am aflat că în cadrul cursului a însușit numeroase metode utile, printre care și multe jocuri de echipă noi. Katalin consideră că un pedagog trebuie să fie în permanență deschis la metode noi și trebuie să se dezvolte profesional în mod continuu.

Formarea va continua cu un program de mentorat, care se va desfășura în perioada martie – iunie. În cadrul acestuia o echipă formată din trei specialiști va vizita grădinițele oferind suport profesional pentru educatoarele participante la curs în vederea adaptării în practică a celor învățate.

Tags: curs  perfectionare  educatoare  
1104 vizite
Distribuie pe

Pedagogii Școlii Gimnaziale Turulung au participat la un curs de perfecționare
Marti, 20 Februarie 2018
Pedagogii Școlii Gimnaziale Turulung au participat la un curs de perfecționare cu durata de două zile.   continuare

Fizica, informatica și tehnologia aduc satisfacții elevilor și profesorilor de la Eminescu
Luni, 19 Februarie 2018
În acest sfârșit de săptămână s-au anunțat rezultatele finale ale Concursului Național de Fizică PHI, organizat în sistem online de Centrul Județean de Excelență Iași și Facultatea de Fizică a Universității A.I.Cuza din Iași.   continuare

Elevii din Sanislău au învățat despre pericolele vieții virtuale, alcool, tutun și droguri
Joi, 15 Februarie 2018
Miercuri, polițiștii sătmăreni și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare au desfășurat activități preventiv- educative cu elevii de gimnaziu și părinții acestora vizând siguranța tinerilor. Organizate în cadrul Școlii Gimnaziale ,, Gh. Bulgăr ” din localitatea Sanislău...   continuare

Campania „Împreună pentru o societate mai sigură!”, la Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu”
Miercuri, 14 Februarie 2018
Instituţiile M.A.I. din domeniul ordinii publice au iniţiat în luna ianuarie o campanie locală intitulată ,,Împreună pentru o societate mai sigură!”...   continuare

Oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale pentru anul de învățământ 2018-2019
Marti, 13 Februarie 2018
Centrul Militar Județean Satu Mare oferă informaţii şi întocmeşte dosare de candidat pentru: Instituţiile militare de învăţământ pentru formarea ofiţerilor – filiera directă Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs un număr de 1008 locuri, astfel:   continuare