Locale Altele
Miercuri, 22 August 2018
Mie, 22 Aug 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Curs de perfecționare pentru educatoare
Caritas Satu Mare  - Joi, 8 Februarie 2018

Trei instituții sătmărene și-au unit forțele în vederea unui scop comun. Cursul pentru educatoare are ca obiectiv integrarea copiilor proveniți din medii sociale defavorizate.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai – Extensia Satu Mare și Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare derulează un curs de perfecționare pentru educatoare, finanțat din fonduri elvețiene.

Pedagogii care participă la curs își desfășoară activitatea la grădinițe în care numărul copiilor proveniți din medii defavorizate este mare.  

În cadrul cursului structurat pe trei module, educatoarele au posibilitatea să se familiarizeze cu metode care facilitează educarea, dezvoltarea și integrarea copiilor proveniți din medii defavorizate. Partea introductivă a formării s-a desfășurat în data de 30 și 31 octombrie, partea a doua în perioada 5-7 februarie, iar în luna iunie mai sunt programate alte două zile de formare.

Cincizeci și cinci de educatoare au participat la al doilea modul de curs finalizat miercuri. Acesta a fost susținut de formatori ai instituțiilor colaboratoare: de Leontina Ghiț și Szejke Ottília din partea IȘJ Satu Mare, de Baranyai Tünde și Szabó-Thalmeiner Noémi de la Universitatea Babeș-Bolyai, respectiv Fülöp Orsolya, Reimer Vanda, Keresztesi Noémi și Kardos Melinda din partea Organizației Caritas.

Cursul găzduit de Convictul „Sf. Alois” din Satu Mare, s-a derulat pe grupe: educatoare de grupe române și grupe maghiare. Evenimentul a oferit un prilej excelent pentru a face schimb de experiență și pentru a găsi soluții împreună la problemele întâmpinate în activitatea zilnică.

Keresztesi Noémi are o experiență de 11 ani în educarea și îndrumarea copiilor proveniți din medii defavorizate, în cadrul grădiniței Integretto din Ardud a Organizației Caritas. Specialistul s-a implicat în acest curs și în calitate de formator, dorind și prin aceasta să sprijine educatoarele, pregătindu-le pentru diferite situații, încurajând-le să trateze situațiile neașteptate ca o provocare și nu ca o problemă. 

Noémi consideră că pedagogii de multe ori sunt îngrijorați că metodele învățate nu pot fi puse în practică, dar speră că programul de mentorat care va urma cursul să fie un remediu pentru această temere.

De la Kocsis Katalin, educatoarea grupei maghiare a grădiniței sociale Don Bosco, am aflat că în cadrul cursului a însușit numeroase metode utile, printre care și multe jocuri de echipă noi. Katalin consideră că un pedagog trebuie să fie în permanență deschis la metode noi și trebuie să se dezvolte profesional în mod continuu.

Formarea va continua cu un program de mentorat, care se va desfășura în perioada martie – iunie. În cadrul acestuia o echipă formată din trei specialiști va vizita grădinițele oferind suport profesional pentru educatoarele participante la curs în vederea adaptării în practică a celor învățate.

Tags: curs  perfectionare  educatoare  
1545 vizite
Distribuie pe

A început sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat
Luni, 20 August 2018
Pentru sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat - 2018, în județul Satu Mare s-au înscris 698 de candidați. Dintre aceștia, 485 candidați provin din promoția curentă, iar 213 candidați provin din serii anterioare.   continuare

Workshop de teatru pentru copii la Casa Șvabilor
Marti, 14 August 2018
Continuând tradiția instituită în urmă cu doi ani, Organizația de Tineret ”Gemeinsam” a Forumului Democrat German din Satu Mare organizează în aceste zile, cu sprijinul Asociației Culturale...   continuare

Centrul Militar Judeţean Satu Mare recrutează candidați
Luni, 13 August 2018
În această perioadă Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară, prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Judeţean Satu Mare, activităţi de recrutare a tinerilor.   continuare

Proiectul de prevenire a delicvenței juvenile,,Adolescent responsabil”, în derulare
Miercuri, 8 August 2018
Proiectul de prevenire a delincvenței juvenile ,,Adolescent responsabil” inițiat de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare...   continuare

Cursuri de limbi străine și de operare calculator, din toamnă, la Fundația Hans Lindner
Marti, 7 August 2018
Avantajele de a învăţa o limbă străină sunt multiple, de la beneficii profesionale până la cele personale.   continuare