Locale Altele
Joi, 24 Mai 2018
Joi, 24 Mai 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Curs de perfecționare pentru educatoare
Caritas Satu Mare  - Joi, 8 Februarie 2018

Trei instituții sătmărene și-au unit forțele în vederea unui scop comun. Cursul pentru educatoare are ca obiectiv integrarea copiilor proveniți din medii sociale defavorizate.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai – Extensia Satu Mare și Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare derulează un curs de perfecționare pentru educatoare, finanțat din fonduri elvețiene.

Pedagogii care participă la curs își desfășoară activitatea la grădinițe în care numărul copiilor proveniți din medii defavorizate este mare.  

În cadrul cursului structurat pe trei module, educatoarele au posibilitatea să se familiarizeze cu metode care facilitează educarea, dezvoltarea și integrarea copiilor proveniți din medii defavorizate. Partea introductivă a formării s-a desfășurat în data de 30 și 31 octombrie, partea a doua în perioada 5-7 februarie, iar în luna iunie mai sunt programate alte două zile de formare.

Cincizeci și cinci de educatoare au participat la al doilea modul de curs finalizat miercuri. Acesta a fost susținut de formatori ai instituțiilor colaboratoare: de Leontina Ghiț și Szejke Ottília din partea IȘJ Satu Mare, de Baranyai Tünde și Szabó-Thalmeiner Noémi de la Universitatea Babeș-Bolyai, respectiv Fülöp Orsolya, Reimer Vanda, Keresztesi Noémi și Kardos Melinda din partea Organizației Caritas.

Cursul găzduit de Convictul „Sf. Alois” din Satu Mare, s-a derulat pe grupe: educatoare de grupe române și grupe maghiare. Evenimentul a oferit un prilej excelent pentru a face schimb de experiență și pentru a găsi soluții împreună la problemele întâmpinate în activitatea zilnică.

Keresztesi Noémi are o experiență de 11 ani în educarea și îndrumarea copiilor proveniți din medii defavorizate, în cadrul grădiniței Integretto din Ardud a Organizației Caritas. Specialistul s-a implicat în acest curs și în calitate de formator, dorind și prin aceasta să sprijine educatoarele, pregătindu-le pentru diferite situații, încurajând-le să trateze situațiile neașteptate ca o provocare și nu ca o problemă. 

Noémi consideră că pedagogii de multe ori sunt îngrijorați că metodele învățate nu pot fi puse în practică, dar speră că programul de mentorat care va urma cursul să fie un remediu pentru această temere.

De la Kocsis Katalin, educatoarea grupei maghiare a grădiniței sociale Don Bosco, am aflat că în cadrul cursului a însușit numeroase metode utile, printre care și multe jocuri de echipă noi. Katalin consideră că un pedagog trebuie să fie în permanență deschis la metode noi și trebuie să se dezvolte profesional în mod continuu.

Formarea va continua cu un program de mentorat, care se va desfășura în perioada martie – iunie. În cadrul acestuia o echipă formată din trei specialiști va vizita grădinițele oferind suport profesional pentru educatoarele participante la curs în vederea adaptării în practică a celor învățate.

Tags: curs  perfectionare  educatoare  
1491 vizite
Distribuie pe

Despre prevenirea victimizării minorilor, la Liceul cu Program Sportiv din Satu Mare
Marti, 22 Mai 2018
În cea de-a doua zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității tema abordată a fost „Prevenirea victimizării minorilor”, evenimentele organizate...   continuare

Preșcolarii din Satu Mare și Bihor au participat la concursul „Suntem mici, dar circulăm corect!”
Marti, 22 Mai 2018
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au participat marți, la a 11-a ediție a concursului interjudețean „Suntem mici, dar circulăm corect!”.   continuare

Raluca Dumitru, locul I la Festivalul Național și Internațional de Muzică Francofonă
Marti, 22 Mai 2018
În perioada 18.05 – 20.05 a avut loc la Baia Mare festivalul naţional şi internaţional de muzică francofonă „Chants, son sur scene”, festival care a ajuns la cea de a XVII-a ediţie...   continuare

Elevi de la Liceul German din Satu Mare, în vizită în Bulgaria prin programul Erasmus+
Luni, 21 Mai 2018
Un grup de elevi şi profesori de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” a participat la Sofia, Bulgaria, la întâlnirea de proiect Erasmus + din cadrul proiectului de parteneriat strategic...   continuare

În județul Satu Mare a avut loc reevaluarea programului Eco-Școala
Vineri, 18 Mai 2018
În perioada 15 – 17.05.2018 la nivelul județului Satu Mare a avut loc reevaluarea Programului Eco Școala la nivelul a 13 instituții de învățământ din județul Satu Mare...   continuare