Locale Altele
Marti, 19 Iunie 2018
Marti, 19 Iun 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Siguranța rutieră a elevilor, prioritate a polițiștilor sătmăreni
Poliția Satu Mare  - Vineri, 9 Martie 2018

Siguranța rutieră a fost tema abordată de polițiștii sătmăreni atât în cadrul unor programe preventiv – educative naționale, precum ,,Școala Siguranței TEDI”, cât și în cadrul unor campanii inițiate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Grupul țintă al acestor întâlniri cu polițiștii din structurile prevenire, rutieră și relații publice a fost constituit din elevii ciclului primar din cadrul Școlii Gimnaziale,, Avram Iancu” Satu Mare  și Școlile Gimnaziale din Culciu Mare și Botiz.

Cei 136 de elevi participanți au învățat că a fi preventiv în trafic, în calitate de pieton este esențial pentru siguranța fiecăruia, și că respectarea regulilor de circulație este cheia  pentru a nu deveni victima unor accidente rutiere.

Coordonați de ofițerii de poliție, elevii au pătruns în ,,lumea poveștilor rutiere”, deslușind semnificația fiecărui eveniment rutier prezentat. Astfel, cei mici au ajuns la concluzia că ,,strada nu e teren  de joacă!”, ,,că pe trotuar nu e loc de joacă lângă strada aglomerată!” și mai ales faptul că mijloacele de transport în comun nu se așteaptă în stradă sau pe bordura trotuarului.

Polițiștii din cadrul structurilor rutieră și ordine publică, prin jocurile rol și exercițiile practice de traversare a străzii au atras atenția elevilor prezenți, asupra pericolelor care apar  în momentul în care nu sunt  respectate culorile semaforului și regulile de traversare corectă a străzii. ,,Să traversezi cu pași mici, grăbiți,vioi!”, ,,când treci drumul, să fii atent la șoferul imprudent!”, ,,să traversezi cu grijă mare, doar prin locuri cu marcaje!” au fost doar câteva dintre îndemnurile pe care cei prezenți le-au recepționat.

Întâlnirile micilor școlari cu polițiștii, în cadrul cărora, informațiile teoretice au fost completate de exerciții și jocuri de rol, au constituit exemple de bune practici și prilejuri oportune pentru cei prezenți să își consolideze cunoștințele privind siguranța rutieră, scopul acestor activități vizând, în principal, determinarea elevilor de a deveni pietoni responsabili.

Mesajul pe care polițiștii implicați în activitățile  preventiv – educative organizate au dorit să-l transmită elevilor din cele trei unități școlare este unul foarte clar, și anume: ,,alături de adulții din viața lor, de cadrele didactice și polițiștii, își doresc același lucru: siguranța lor pe străzi, la școală și acasă ”.

Pregătindu-i de mici pe copii, pentru rolul de participanți la traficul rutier, avem încrederea și speranța că în viitor, numărul persoanelor care sunt victime ale accidentelor rutiere să scadă semnificativ.

 

Tags: siguranta  rutiera  elevi  priotate  politie  
366 vizite
Distribuie pe

Programul preventiv-educativ „Școala Siguranței – Tedi” a ajuns la final
Marti, 19 Iunie 2018
Programul preventiv – educativ ,,Școala Siguranței – TEDI” este un proiect naţional adresat copiilor...   continuare

Biro Briana Andreea și Mihai Eduard Alex au obținut nota 10 la Evaluarea Națională
Marti, 19 Iunie 2018
Rezultatele examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a s-au afișat la centrele de examen și sunt postate pe pagina web http://evaluare.edu.ro .   continuare

Biblioteca Vie „dincolo de tentanții”
Marti, 12 Iunie 2018
Biblioteca Vie este un concept interactiv care permite cititorilor un schimb de experiență direct cu cărțile citite. Ce face din Biblioteca Vie o experiență minunată este faptul că pe rafturi...   continuare

Câștigătorii Festivalului Folcloric pentru preșcolari „Deschideți porțile mari”
Luni, 11 Iunie 2018
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Satu Mare a organizat duminică, 10 iunie, la Căminul Cultural...   continuare

Luni începe evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a
Vineri, 8 Iunie 2018
Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2017-2018, se desfășoară conform următorului calendar:   continuare