Locale Altele
Marti, 20 Martie 2018
Marti, 20 Mar 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Siguranța rutieră a elevilor, prioritate a polițiștilor sătmăreni
Poliția Satu Mare  - Vineri, 9 Martie 2018

Siguranța rutieră a fost tema abordată de polițiștii sătmăreni atât în cadrul unor programe preventiv – educative naționale, precum ,,Școala Siguranței TEDI”, cât și în cadrul unor campanii inițiate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Grupul țintă al acestor întâlniri cu polițiștii din structurile prevenire, rutieră și relații publice a fost constituit din elevii ciclului primar din cadrul Școlii Gimnaziale,, Avram Iancu” Satu Mare  și Școlile Gimnaziale din Culciu Mare și Botiz.

Cei 136 de elevi participanți au învățat că a fi preventiv în trafic, în calitate de pieton este esențial pentru siguranța fiecăruia, și că respectarea regulilor de circulație este cheia  pentru a nu deveni victima unor accidente rutiere.

Coordonați de ofițerii de poliție, elevii au pătruns în ,,lumea poveștilor rutiere”, deslușind semnificația fiecărui eveniment rutier prezentat. Astfel, cei mici au ajuns la concluzia că ,,strada nu e teren  de joacă!”, ,,că pe trotuar nu e loc de joacă lângă strada aglomerată!” și mai ales faptul că mijloacele de transport în comun nu se așteaptă în stradă sau pe bordura trotuarului.

Polițiștii din cadrul structurilor rutieră și ordine publică, prin jocurile rol și exercițiile practice de traversare a străzii au atras atenția elevilor prezenți, asupra pericolelor care apar  în momentul în care nu sunt  respectate culorile semaforului și regulile de traversare corectă a străzii. ,,Să traversezi cu pași mici, grăbiți,vioi!”, ,,când treci drumul, să fii atent la șoferul imprudent!”, ,,să traversezi cu grijă mare, doar prin locuri cu marcaje!” au fost doar câteva dintre îndemnurile pe care cei prezenți le-au recepționat.

Întâlnirile micilor școlari cu polițiștii, în cadrul cărora, informațiile teoretice au fost completate de exerciții și jocuri de rol, au constituit exemple de bune practici și prilejuri oportune pentru cei prezenți să își consolideze cunoștințele privind siguranța rutieră, scopul acestor activități vizând, în principal, determinarea elevilor de a deveni pietoni responsabili.

Mesajul pe care polițiștii implicați în activitățile  preventiv – educative organizate au dorit să-l transmită elevilor din cele trei unități școlare este unul foarte clar, și anume: ,,alături de adulții din viața lor, de cadrele didactice și polițiștii, își doresc același lucru: siguranța lor pe străzi, la școală și acasă ”.

Pregătindu-i de mici pe copii, pentru rolul de participanți la traficul rutier, avem încrederea și speranța că în viitor, numărul persoanelor care sunt victime ale accidentelor rutiere să scadă semnificativ.

 

Tags: siguranta  rutiera  elevi  priotate  politie  
272 vizite
Distribuie pe

Elevii de gimnaziu au fost informați despre discriminare și violența în familie
Marti, 13 Martie 2018
Despre discriminare şi violenţă în familie s-a discutat sâmbătă, 10 martie, în Programul Educaţional Loga Dance School, dedicat elevilor din ciclul gimnazial. Parteneri ai Programului Educaţional, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare...   continuare

Reuniune transnațională de învățare, predare, formare la Școala „Lucian Blaga”
Marti, 13 Martie 2018
În perioada 5 - 9 martie 2018 la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare s-a desfăşurat cea de-a patra întâlnire transnaţională de învăţare/ predare/ formare - TTLA a proiectului Erasmus+.   continuare

Concursul pentru liceeni “Spune Povestea Locului Tău”
Duminica, 11 Martie 2018
Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, împreună cu Asociația Studențească PhiloHistoRiSs organizează concursul de istorie locală pentru liceeni “Spune Povestea Locului Tău”, în perioada 11-12 mai 2018, care anul acesta a ajuns la ediția a IV-a.   continuare

Calendarul și metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar
Miercuri, 28 Februarie 2018
Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019, precum și calendarul aferent, au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Educației Naționale.   continuare

Rezultatele concursului de Matematică și Limba și Literatura Română de la Centrul de Excelență
Miercuri, 28 Februarie 2018
Centrul Judeţean de Excelenţă Satu Mare a organizat sâmbătă, 24 februarie 2018, prima competiţie pentru elevii claselor a III-a, care frecventează cursurile instituţiei...   continuare