Locale Altele
Vineri, 21 Septembrie 2018
Vin, 21 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Siguranța rutieră a elevilor, prioritate a polițiștilor sătmăreni
Poliția Satu Mare  - Vineri, 9 Martie 2018

Siguranța rutieră a fost tema abordată de polițiștii sătmăreni atât în cadrul unor programe preventiv – educative naționale, precum ,,Școala Siguranței TEDI”, cât și în cadrul unor campanii inițiate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Grupul țintă al acestor întâlniri cu polițiștii din structurile prevenire, rutieră și relații publice a fost constituit din elevii ciclului primar din cadrul Școlii Gimnaziale,, Avram Iancu” Satu Mare  și Școlile Gimnaziale din Culciu Mare și Botiz.

Cei 136 de elevi participanți au învățat că a fi preventiv în trafic, în calitate de pieton este esențial pentru siguranța fiecăruia, și că respectarea regulilor de circulație este cheia  pentru a nu deveni victima unor accidente rutiere.

Coordonați de ofițerii de poliție, elevii au pătruns în ,,lumea poveștilor rutiere”, deslușind semnificația fiecărui eveniment rutier prezentat. Astfel, cei mici au ajuns la concluzia că ,,strada nu e teren  de joacă!”, ,,că pe trotuar nu e loc de joacă lângă strada aglomerată!” și mai ales faptul că mijloacele de transport în comun nu se așteaptă în stradă sau pe bordura trotuarului.

Polițiștii din cadrul structurilor rutieră și ordine publică, prin jocurile rol și exercițiile practice de traversare a străzii au atras atenția elevilor prezenți, asupra pericolelor care apar  în momentul în care nu sunt  respectate culorile semaforului și regulile de traversare corectă a străzii. ,,Să traversezi cu pași mici, grăbiți,vioi!”, ,,când treci drumul, să fii atent la șoferul imprudent!”, ,,să traversezi cu grijă mare, doar prin locuri cu marcaje!” au fost doar câteva dintre îndemnurile pe care cei prezenți le-au recepționat.

Întâlnirile micilor școlari cu polițiștii, în cadrul cărora, informațiile teoretice au fost completate de exerciții și jocuri de rol, au constituit exemple de bune practici și prilejuri oportune pentru cei prezenți să își consolideze cunoștințele privind siguranța rutieră, scopul acestor activități vizând, în principal, determinarea elevilor de a deveni pietoni responsabili.

Mesajul pe care polițiștii implicați în activitățile  preventiv – educative organizate au dorit să-l transmită elevilor din cele trei unități școlare este unul foarte clar, și anume: ,,alături de adulții din viața lor, de cadrele didactice și polițiștii, își doresc același lucru: siguranța lor pe străzi, la școală și acasă ”.

Pregătindu-i de mici pe copii, pentru rolul de participanți la traficul rutier, avem încrederea și speranța că în viitor, numărul persoanelor care sunt victime ale accidentelor rutiere să scadă semnificativ.

 

Tags: siguranta  rutiera  elevi  priotate  politie  
431 vizite
Distribuie pe

Eleve ale Colegiului „Mihai Eminescu”, la Olimpiada Internațională de Lectură
Vineri, 21 Septembrie 2018
În săptămâna 01-05 septembrie, în acest an, s-a desfășurat la Constanța, etapa internațională a Olimpiadei de Lectură.   continuare

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” a câștigat patru proiecte Erasmus+
Joi, 20 Septembrie 2018
Un prim proiect este „Einer für alle, alle für Einen” – „Unul pentru toti, toti pentru unul”. Acesta se va derula în parteneriat cu Slovacia, Austria, Bulgaria, Italia şi Grecia.   continuare

Laborator digital complet echipat la Școala Profesională ”George Coșbuc” din Medieșu Aurit
Miercuri, 19 Septembrie 2018
Școala Profesională "George Coșbuc" din Medieșu Aurit este una dintre școlile câștigătoare ale concursului de selecție pentru includerea în programul Digitaliada.   continuare

Grădiniță nouă inaugurată la Negrești-Oaș
Luni, 17 Septembrie 2018
O nouă și modernă Grădiniță a fost inaugurată luni în Cartierul Decebal din Negrești-Oaș, pe locul fostei clădiri părăginite care a fost demolată în primăvara anului 2016. În noua și frumoasa grădiniță vor învața din această toamnă circa 100 de copii, cuprinși în 4 grupe.   continuare

Elevii de la Colegiul „Mihai Eminescu”, premiați la Concursul Național de Știință și Inginerie
Joi, 13 Septembrie 2018
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în perioada 7 – 9 septembrie 2018, ediția a IX-a a Concursului Național...   continuare