Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Elevii Liceului Tehnologic ”George Barițiu” Livada sunt cei mai tari la reciclare
Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare  - Vineri, 23 Martie 2018

Agenția pentru Protecția Mediului, din dorința de a conșientiza tânara generație cu privire la importanța apei în contextul unui mediu curat, a continuat șirul acțiunilor dedicate Zilei Mondiale a Apei organizând vineri, la Liceul Tehnologic ”George Barițiu” Livada, o conferință cu tema: ”Apa și natura”. Acțiunea a fost organizată in parteneriat cu liceul gazdă și SC Alpin Recycling.

Conferința a fost deschisă de gazda evenimentului, Mariana Popescu - directorul Liceul Tehnologic ”George Barițiu” - care a prezentat rezultatele activităților ecologice desfășurate pe parcusul anului școlar de către elevii liceului care au un simț civic foarte bine dezvoltat.

Conferința a fost mediată de Adriana Culda - consilier APM Satu Mare - care a subliniat semnificația evenimentului ecologic și relaţia strânsă între natura curată - apa necontaminată - starea de sănătate a populației, totodată felicitând întreaga comunitate a liceului pentru implicarea de care au dat dovadă în actiunile de educație ecologică, dar în special la acțiunea ”Caravana deșeurilor recilcabile” din cadrul programului de educație ecologică ”Cel mai tare în reciclare”.

În cadrul conferinței, în contexul evenimentului, Cristina Lincar, specialist in biodiversitate din cadrul APM Satu Mare, a prezentat un material privind importanța protecției ariilor naturale care conțin cursuri de apă, insistând pe noul sit Natura 2000 - Cursul Someșului Inferior.

Mereuta Rodica - lector la Universitatea Vasile Goldis, a prezentat un material educativ plin de informatii cuantificabile privind importanța protejarii apelor și a rolului omului in natură.

 

În cea de a doua parte a conferinței, Ramona Farkas, specialist pe gestiunea deșeurilor din cadrul APM Satu Mare, a atras atenția auditorilor asupra importanței colectării selective a deșeurilor. 

Finalul conferinței a constat in evaluarea implicării elevilor liceului la acțiunea ”Caravana deșeurilor reciclabile” din cadrul programului de educație ecologică ”Cel mai tare în reciclare”, acțiune care a dus la colectarea intr-o singura zi a catitătii de 800 kg de deșeuri reciclabile (pet-uri, hartie, DEEE-uri).

Toti elevii implicați, alături de cadrele didactice coordonatoare, au fost recompensați cu diplome de merit și cadouri de către organizatori, precum și cu materiale promoționale din partea SC Apaserv SA.

Tags: reciclare  liceu  livada  
1145 vizite
Distribuie pe