Locale Altele
Marti, 17 Mai 2022
Marti, 17 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii sătmăreni prezenți la ,,Școala Altfel”
Poliția Satu Mare  - Marti, 27 Martie 2018

,,Școala Altfel” a debutat  în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil” Satu Mare cu două activități practic – aplicative desfășurate de polițiștii sătmăreni cu elevii din ciclul primar pe tema siguranța în trafic, pe străzi și la școală.

Elevii coordonați de învățătoarele Laura Orășteanu și Deac Teodora au devenit mici polițiști pentru o zi, fiind astfel familiarizați cu activitățile desfășurate de polițiști – în general, și de polițistul rutier – în special, prilej bun de a-și reactualiza cunoștințele referitoare la semnificația unor indicatoare rutiere, precum: STOP, INTERZIS PIETONILOR, CEDEAZĂ TRECEREA, ATENȚIE COPII!, dar și cu semnificația unor marcaje: ZEBRA, PISTĂ PENTRU BICICLIȘTI,  etc.

Astfel, participanții au conștientizat pe deplin că strada se traversează cu pași mici, repezi și vioi după ce în prealabil ne-am asigurat; că traversăm doar pe culoarea verde indicată de semafor și mai ales că suntem atenți la șoferii imprudenți, chiar dacă noi avem prioritate. În caz contrar, în situațiile  în care nu cunoaștem și nu respectăm regulile de circulație, riscul de a deveni victimele unor accidente rutiere este foarte mare.

Dotați cu echipamente specifice patrulei școlare – veste reflectorizante, caschete și  indicatoarele STOP,  elevii și-au angrenat colegii în jocul ,,Eu dirijez traficul rutier!” , aceștia având sarcina de a respecta indicațiile micului polițist. În calitate de pietoni, s-au oprit la semnalul micului polițist atunci când acesta a ridicat indicatorul STOP, și au accelerat mersul când polițistul le-a făcut semn, respectând indicațiile acestuia în traversarea străzii, chiar dacă semaforul arăta culoarea roșie.

”Joaca” pe covorașul care prezenta intersecțiile, indicatoarele de circulație, trecerile de pietoni, marcaje diverse a fost un bun exercițiu pentru cei mici să pună în practică cunoștințele și regulile de circulație însușite și să-și exercite deprinderile de a circula corect. Ca actori ai unor scene de viață cotidiene precum mersul la magazin, traversarea de la locuință la locul de joacă, mersul la școală, etc. elevii s-au dovedit a fi buni participanți la  traficul rutier, circulând corect și respectând semnificația indicatoarelor cu care s-au întâlnit.

Prin activitățile propuse elevilor de către polițiștii din structurile de prevenire și relații publice, s-a încercat tragerea unui semnal de alarmă vizând educația rutieră care ar trebui să se facă de la cele mai fragede vârste. Cunoașterea noțiunilor de bază din legislația care reglementează domeniul rutier, informațiile adaptate  fiecărei vârste, reprezintă punctul de plecare în prevenirea accidentelor de circulație.

La sfârșitul activităților, participanții au primit broșuri și magneți, menite să reamintească mesajul O CLIPĂ DE ATENȚIE !...îți poate salva viața!

 

Tags: scoala altfel  politisti  scoala  elevi  grigore moisil  
1076 vizite
Distribuie pe