Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concurs de istorie locală pentru liceeni, cu finala la Cluj
Asociația PhiloHistoriSs  - Luni, 2 Aprilie 2018

Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, alături de Asociația Studențească PhiloHistorRiSs organizează în data de 13-14 mai 2016  la Facultatea de Istorie și Filosofie, în Cluj-Napoca, Concursul „Spune povestea locului tău”.

Concursul  are ca scop promovarea  studiul istoriei locale în rândul elevilor de liceu din judeţele: Cluj, Alba, Bihor, Arad,Timiş, Caraş-Severin,  Mureş, Sălaj, Hunedoara, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Maramureş, Harghita, Sibiu, Braşov, Covasna prin conştientizarea participanţilor cu privire la relevanţa cercetării istoriei locale pentru societatea contemporană. 

La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII, individual sau în echipaje formate din două persoane. Vor exista două probe, prima constând în redactarea unei lucrări cu caracter ştiinţific pe o temă de istorie locală (care rămâne la alegerea participanţilor; un eveniment, o personalitate etc.), iar cea de-a doua probă constă în susţinerea orală a lucrărilor selectate, la Facultatea de Istorie şi Filosofie din Cluj-Napoca, în luna mai, iar cele mai bune materiale vor fi premiate.

Participanții selectaţi vor fi găzduiţi la Cluj pentru 2 zile, pe parcursul cărora se vor desfăşura şi alte activități instructive şi recreative. Participanții, cel puţin cei minori, vor fi însoţiţi de un profesor coordonator. Organizatorii asigură 2 nopţi de cazare, transportul va fi suportat de participanţi.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://asphilohistoriss.wordpress.com/spune-povestea-locului-tau/

Tags: concurs  istorie  elevi  liceu  cluj  
1548 vizite
Distribuie pe