Locale Altele
Luni, 2 Octombrie 2023
Luni, 2 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii de la Școala Gimnazială Doba au vizitat „Casa Verde”
APM Satu Mare  - Vineri, 27 Aprilie 2018

Educarea tinerei generații în spirit ecologic reprezintă pentru APM Satu Mare  o prioritate și o activitate continuă.

În acest context și anul acesta, APM Satu Mare a venit în spijinul instituţiilor de învăţământ prin organizarea de activităţi extraşcolare cu caracter ecologic în cadrul Programului “Şcoala altfel”. Astfel, APM Satu Mare și-a deschis porțile pentru toate instituţiilor de învăţământ care și-au manifestat dorinţa de a desfăşura activităţi cu caracter ecologic, asigurând familiarizarea cu Complexul de educaţie ecologică din Grădina Romei ”Casa verde” şi cu oportunităţile oferite de acesta precum și prin familiarizarea elevilor cu activitatea APM Satu Mare la sediul propriu unde specialiștii  le-au transmis informații.

În acest context , in data de 26.04.2018 un grup de 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Doba însoțiți de d-na profesor Știrbu Dana şi de domnul profesor Turturean Florin au fost intâmpinați la ”Casa Verde” de d-na Farkas Ramona - specialist APM care le-a prezentat istoricul locației și oportunitățile locației pe care au vizitato.

Ora de educaţie ecologică a fost una interactivă, elevii fiind impresionaţi de istoricul clădirii în care se aflau şi au fost interesaţi de problemele de mediu cu care se confruntă judeţul Satu Mare, abordând în discuţiile purtate în special problema colectării selective şi a biodiversităţii. Ca urmare Emese Elek - specialist în biodiversitate a prezentat ariile protejate din judeţ, care spre surprinderea reprezentanţilor APM Satu Mare erau foarte bine cunoscute de elevi.

În finalul orei de educaţie ecologică după ce au primit o serie de materiale informative Situri Natura 2000, elevii s-au familiarizat cu proiectele LIFE: ROLLER şi RAPTORSPREYLIFE implementate de APM Satu Mare, proiecte care au ca scop asigurarea conservării favorabile pe termen lung a biodiversității (a speciilor de dumbraveancă și popândău), prin implementarea unor măsuri de conservare potrivite. 

 

 

Tags: elevi  vizita  apm  casa verde  
2060 vizite
Distribuie pe