Locale Altele
Duminica, 28 Noiembrie 2021
Dum, 28 Nov 2021
Polițiștii au promovat non-violența la Școala Gimnazială „Octavian Goga” din Satu Mare
Poliția Satu Mare  - Marti, 2 Octombrie 2018

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Non-Violenţei, poliţiştii au organizat la data de 2 octombrie a.c. o serie de întâlniri împreună cu elevii din ciclul gimnazial al Şcolii „Octavian Goga” din Satu Mare.

În cadrul activităţilor susţinute de poliţiştii din structurile de prevenire şi ordine publică ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare,  elevii au avut ocazia să afle despre soluţiile non-violente la care pot recurge atunci când au probleme şi conflicte, fără a da frâu liber manifestărilor impulsive şi agresive.

,,Oricât de nemulţumit ai fi de o situaţie, fie că e vorba de o problemă personală, familială, sau una legată de şcoală, aminteşte-ţi că există soluţii non-violente şi că te poţi exprima şi face auzit fără să apelezi la forţa fizică” a fost mesajul zilei de 2 octombrie promovat în campania Poliţiei sătmărene  ,,100 de zile - 100 de mesaje preventive”, adaptat pentru elevii prezenţi la întâlnirile cu poliţiştii.

La finalul activităţilor desfăşurate sub coordonarea directoarei şcolii, Corina Chindriş şi a consilierei şcolare, Geanina Petrovici, toţi participanţii au primit materiale informativ-preventive referitoare la cauzele delincvenţei juvenile şi la răspunderea penală a minorilor, materiale realizate cu sprijinul D.J.S.T. Satu Mare în cadrul campaniei ,,Adolescent responsabil” aflată în derulare.

Din 2007, Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ca în fiecare an, la data de 2 octombrie, oamenii din întreaga lume să fie chemaţi să contribuie prin diverse manifestări la crearea unei culturi a păcii, a toleranţei şi a înţelegerii non-violente.

 

Tags: politisti  non violenta  promovare  
880 vizite
Distribuie pe