Locale Altele
Miercuri, 24 Aprilie 2019
Mie, 24 Apr 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Școala Gimnazială din Doba a câștigat Marele Premiu la concursul național Let’s Get Green!
Anca Orha  - Marti, 6 Noiembrie 2018

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale din Doba se pot mândri cu cel mai bun proiect pe care l-au realizat în cadrul competiției naționale ”Let’s Get Green” organizat prin campania ”Let’s Do It, Romania”.

Performanța lor a fost răsplătită cu Marele Premiu, în valoare de 15.000 de euro, înmânat marți, în cadru festiv, de reprezentanții partenerilor în organizarea acestei competiții, Let"s Do It Romania și Asociația pentru Copii și Tineri ACT 4U Satu Mare.

Timp de o jumătate de an, întreaga comunitate constituită în preajma școlii, de la elevi la părinți și profesori, au fost instruiți la cursuri de educație ecologică, au organizat o întreagă campanie de colectare selectivă a deșeurilor și au participat la acțiuni de voluntariat, precum curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative  etc.

“Ideea participării la un concurs de o asemenea amploare a apărut atunci când am constatat că inițiatorii lui doresc să scoată la lumină unele activități neștiute sau nepromovate la nivel național, pe care noi le desfășurăm cu elevii aproape zilnic.

Cu ajutorul experienței deja acumulate în anii anteriori, prin derularea unor alte proiecte pe teme ecologice, care ne-au adus rezultate notabile și faptul că de această dată au fost scoase la bătaie și premii substanțiale, am convins elevii și părinții că e nevoie să demonstrăm, mai mult ca oricând, că în școala noastră atitudinea de eco-responsabilitate este înțeleasă pe deplin.

Ne-am bucurat de la bun început de sprijinul autorităților locale, al membrilor comunității în care trăim și, formând o echipă bine închegată, am dus la bun sfârșit toate activitățile propuse în concurs, obținând nota maximă la finalul fiecăreia dintre acestea.

Așa am acumulat 60 puncte la cele 6 activități, având un procentaj de participare de peste 95% elevi, profesori și părinți, iar cele peste 22 tone de DEEE-uri, baterii și ambalaje colectate selectiv ne-au adus încă 250 puncte în competiție.

Cu un total de 310 puncte, școala noastră a obținut MARELE PREMIU în valoare de 15.000 euro, sumă din care au fost achiziționate 12 laptopuri, 6 videoproiectoare, 5 aparate Elmo, o multifuncțională și a fost dotată sala festivă cu 80 de scaune, videoproiector și ecran de proiecție.

Suntem convinși că acest proiect va avea o continuitate clară în școală și comunitate, atâta vreme cât elevii și-au dat seama că ei sunt gestionarii și consumatorii de mâine ai resurselor planetei, iar membrii comunității locale au fost sensibilizați și responsabilizați în ceea ce privește atitudinea omului față de protejarea Pământului” - a declarat coordonatoarea proiectului, Florica Șandor.

704 vizite
Distribuie pe