Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Eminescienii vor reprezenta România la Expo Science International MILSET
Colegiul Național „Mihai Eminescu”  - Miercuri, 23 Ianuarie 2019

Proiectul echipei Multitouchcnme a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, intitulat “Friendly Artificial Intelligence” („Inteligențe artificiale prietenoase”) va reprezenta România la Expo Science International MILSET, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, care se va desfășura în perioada 22 - 28.09.2019, sub patronajul Alteței Sale Șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan.

ESI este cel mai mare eveniment din Emiratele Arabe Unite, care se concentrează exclusiv pe creativitatea științifică a tinerilor cercetători aspiranți din întreaga lume; o inițiativă a organizației MILSET, organizație non-guvernamentală, nonprofit și independentă din punct de vedere politic, care promovează dezvoltarea culturii științifice în rândul tinerilor prin organizarea STEAM (Science, Tehnologie, Inginerie, Matematică) și programe de Artă.

Selecția proiectelor participante s-a făcut din totalul proiectelor premiate la RoSEF 2018, prin procedura peer-review de către un juriu format din cercetători români din diaspora.

Proiectul echipei Multitouchcnme a Colegiului Național Mihai Eminescu Satu Mare și Atelierului Transdisciplinar al Centrului Județean de Excelență Satu Mare a obținut Medalia de Bronz la Infomatrix World Final 2018 și Mențiune la RoSEF 2018. Echipa de proiect este compusă din:

Computer Art: Patrik Mihalca (XI A)

Documentare; Logistică, marketing, PR: Silvia Manoliu, Raul Handrău, Karina Szauftmann (XA)

Referenți științifici: prof. Claudia Pop, Liviu Rotaru; ing. Marian Stan (Continental Teves, Frankfurt)

Concepție și perspectivă transdisciplinară: prof. Dr. Georgeta Cozma.

Apelând la Biomimicry, îmbinând design-ul inspirat de faună, combinat cu forța tehnologiei, echipa de proiect a propus crearea unor FAI – acronimul pentru „Friendly Artificial Intelligence”

– autonome, mobile, cu o configurație modulară, care pot să fie folosite în scopul salvării unor specii pe cale de dispariție sau să amplifice cunoașterea și expertiza oamenilor în diverse domenii ale cunoașterii și vieții. Pe lângă misiunile generale, dronele și roboții vor avea misiuni particulare, în funcție de obiectivele urmărite. Acestea sunt:

  • aeriene: Albina, Liliacul, Bufnița albă, Buburuza;
  • terestre: Pinguinul, Cârtița, Păianjenul;
  • subacvatice: Peștele, Foca, Organism microscopic.

 

Tags: eminesieni  abu dhabi  science  proiect  stiinta  
1121 vizite
Distribuie pe