Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii de la Liceul German "Johann Ettinger" din Satu Mare s-au întâlnit cu președintele Austriei
Liceul Teoretic German   - Marti, 14 Mai 2019

Elevi din clasele a IX-a şi a X-a ale Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare au participat la întâlnirea de proiect Erasmus+  “Unul pentru toţi, toţi pentru unul”, organizată la şcoala parteneră din Tulln, Austria.

Pe parcursul celor patru zile de lucru au fost organizate activităţi diversificate în domeniul voluntariatului în cadrul comunităţii, precum amenajarea de spaţii verzi sau întâlnirea cu pompierii voluntari.

Elevii au avut posibilitatea să folosească instrumentele specifice pentru descarcerare, să direcţioneze jetul de apă, dar şi să se urce în coşul pompierilor de unde au putut vedea împrejurimile.  Şcoala din Tulln fiind una cu profil agricol, fiecare dintre elevii participanţi la întâlnire a primit şi un instructaj de bază în conducerea tractorului.

Punctul culminant al întâlnirii de proiect l-a constituit întâlnirea cu Alexander Van der Bellen, preşedintele Austriei, precum şi cu Johanna Mikl-Letner, guvernator al Landului  Austria Inferioară, la activităţile organizate cu ocazia zilei de 9 Mai, Ziua Europei.

La workshopuri au participat martori oculari ai evenimentelor din 1989,anul căderii cortinei de fier, dar şi politicieni, ambasadori, foşti preşedinti din perioada respectivă.  Discuţiile purtate i-au ajutat pe elevi să înţeleagă mai bine evenimentele istorice din 1989, dar şi starea de spirit şi sentimentele care i-au cuprins pe cei care au fost părtaşi ai evenimentelor.

La finalul workshopurilor, preşedintele Austriei și guvernatorul landului gazdă au accentuat importanţa unei Europe unite precum şi rolul şi obligaţiile pe care tinerii îl  au în atingerea acestui scop.

Următoarea întâlnire va avea loc în luna octombrie, la şcoala parteneră din Grecia, tema acesteia fiind păstrarea şi promovarea tradiţiilor, aprecierea şi valorizarea trecutului  – “Muzeul, o fereastră spre trecut”.

Tags: vizita  liceu  austria  erasmus+  
820 vizite
Distribuie pe