Locale Altele
Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
American International School of Transylvania pentru prima dată în județul Satu Mare
Primaria Ardud  - Miercuri, 29 Mai 2019

În perioada 26-29 mai 2019 asociaţia American International School of Transylvania (AIST) a desfășurat activități de educație nonformală în trei școli din județul Satu Mare, în cadrul proiectului Let’s Celebrate the European Heritage.


Beneficiarii primei acțiuni intreprinse de asociație în județul nostru au fostelevii Liceului Tehnologic Ardud, ai Școlii Gimnazile Socond și cei ai Școlii Gimnaziale Acâș.

Activitățile au fost gândite și realizate de către 8 voluntari din Franța, Danemarca,Spania, Portugalia, Germania și Italia al căror țel comun a fost acela de a fi Poarta deschisă spre lume!, de a sprijini potenţialul extraordinar pe care copiii şi tinerii din Satu Mare îl au, spre a reuşi în viaţă ca adulţi de o valoare umană de excepţie şi de ce nu, profesionişti recunoscuţi la nivel internaţional.


Folosind metode interactive, echipa AIST inspiră copiii să învețe limbi străine într-o atmosferă prietenoasă și deosebit de agreabilă, astfel încât orizontul lor să se deschidă înspre culturi și civilizații din alte părți ale lumii. Voluntarii au dat dovadă de creativitate, determinare, pasiune și experință în educația nonformală, primind feedback pozitiv din partea copiilor și tinerilor angrenați în activitățile propuse.

Elevii sătmărenii au fost încântați de interacținea cu AIST și și-au exprimatdorința de a repeta cât mai des experința, indicând astfel direcția pe care învățământul românesc artrebui să o aibă pentru a răspunde nevoilor copiilor și tinerilor din zilele noastre.American International School of Transylvania este unitate operațională a programului de dezvoltare personală pentrutineri The Duke of EdinburghInternational Award și una din organizațiile de tineret acreditate de Comisia europeană pentruprogramul Erasmus+.

Până în prezentpeste 100 de tineri din 17 ţări au împărtăşit viziunea AIST asupra educaţiei,aducând cu sine un spirit internaţional în toate programele asociației. Printre parteneri AIST se numără și British Council, partener în derularea cursurilor depregătire şi susţinerea a tuturor examenelor din ciclul Cambridge English.

În județ, echipa AIST a fost coordonată de prof. drd. Simina Ana Pop cu sprijinul PrimărieiArdud, a dir. prof. Mariana Tîrle de la Școala GimnazialăSocond, dir. prof. Gabriela Rehman de la Liceul Tehnologic Ardud și dir. prof. Valeria Bara de la Școala Gimnazială Acâș, precum și a cadrelordidactice din școlile implicate.


Dorința de a folosi educația nonformală în grădiniţele, școlile și liceele din Satu Mare adăugă un plus de valoare educaţiei formale pe care copiii şi tinerii din zona urbană şi rurală a județului o primesc, indiferent de statutul social al părinţilor acestora, de originea lor etnică sau apartenența religioasă.

915 vizite
Distribuie pe