Locale Altele
Sambata, 20 Aprilie 2024
Sam, 20 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivalul Medieval de la Ardud, organizat cu bani de la Bruxelles. Paradă la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 18 Iulie 2019

Festivalul Medieval de la Ardud a ajuns deja o tradiție în județul Satu Mare, iar cea de-a VII-a ediție se va organiza la sfârșitul acestei săptămâni, ca de obicei, în cetatea de la poarta Codrului, cu o tematică specială.

Trebe să rupem fraza în două, pentru a prezenta oamenii cărora li se datorează ediția din acest an, detaliile fiind prezentate, nu din întâmplare, în cabinetul de Chimie al Colegiului Național ”Ioan Slavici”: organizatorul principal Liviu Pancu, actor și regizor la Teatrul Național Târgu Mureș, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, și directoarea școlii-gazdă, Simona Păcurar.

Cabinetul de Chimie al CN ”Ioan Slavici” a fost locul ideal pentru organizarea conferinței de presă, deoarece tematica principală a ediției din acest an a Mediev Art Fest Ardud este ”Alchimie, Magie și Astrologie”.

,,Festivalul a devenit, de la an la an, tot mai îndrăgit și s-a format un anumit tip de public spectator care apreciază acest gen de eveniment, de aceea suntem datori să perpetuăm acest festival și să ne străduim pentru a face ca el să meargă mai departe și să fie în continuare îndrăgit de cei care îl cunosc. Cei care încă nu au avut posibilitatea să beneficieze de ceea ce poate oferi acest festival îi invităm să vină la Cetatea din Ardud pentru a se bucura împreună cu noi” - a declarat primarul Ovidiu Duma. Tot el a precizat că finanțarea este suportată integral din fonduri europene, Primăria Ardud depunând din timp un proiect în acest sens la Bruxelles.

Directorul artistic al Mediev Art Fest, Liviu Pancu a precizat că tematica pentru această ediție a fost aleasă deoarece acest an a fost declarat Anul Internațional al Tabelului Periodic al Elementelor. În acest sens, cea de-a VII-a ediție a evenimentului și-a propus să-l omagieze pe cel care a fost părintele acestui tabel, chimistul rus Dimitri Mendeleev.

Ediția din acest an a Mediev Art Fest va debuta vineri după-amiază, în centrul municipiului Satu Mare, acolo unde va avea loc o paradă demonstrativă oferită de cavaleri și domnițe. Sătmărenii sunt așteptați de la ora 17.00, în Piața Libertății, pentru a admira spectacolul oferit cu ocazia deschiderii celei de-a VII-a ediții a Fesivalului Medieval, dar și la evenimentele de la Ardud, programate după cum urmează:







Tags: festival  medieval  ardud  
1744 vizite
Distribuie pe