Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Caritas invită părinții interesați să testeze modulul dedicat nutriției
Caritas Satu Mare  - Marti, 14 Iulie 2020

Lecțiile încărcate pe platforma e-learning pot fi accesate gratuit de pe calculator, laptop, tabletă sau telefon, după o înregistrare prealabilă.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, prin Centrul de Reabilitare „Sfântul Iosif” participă în calitate de partener, alături de Asociația Rejtett Kincsek Down din Nyíregyháza (Ungaria) și Centrum Liberta din Kosice (Slovacia) la implementarea proiectului Erasmus+ intitulat „Dezvoltarea abilităților copiilor cu dezvoltare atipică prin sprijin online”.

Proiectul și-a propus ca scop elaborarea unei platforme e-learning care să contribuie la dezvoltarea copiilor printr-un conținut util, cu idei, informații, instrumente, precum și lecții care pot fi descărcate de utilizatori. În acest mod, cei trei parteneri au dorit să asigure acces online pentru cât mai mulți copii cu dezvoltare atipică, respectiv cu dizabilități la materiale realizate de specialiști în legătură cu dezvoltarea timpurie.

Proiectul implementat în perioada noiembrie 2018 – octombrie 2020 a ajuns la faza de testare a unor seturi de lecții (denumite module) referitoare la diverse domenii de dezvoltare, precum: capacitate cognitivă, autonomie, abilități sociale, comunicare, motricitate fină și grosieră, modulele fiind accesibile în limba română, maghiară și slovacă.

Specialiștii Organizației Caritas implicați în proiect au elaborat modulul „Tulburări de nutriție și de dezvoltare la bebeluși și copii mici”, disponibil în limba română. Modulul a fost conceput cu scopul de a facilita formarea unor abilități ale părinților prin care ei pot contribui activ la eliminarea dificultăților întâmpinate în hrănirea copilului lor, precum și la prevenirea problemelor comportamentale și a altor tulburări cauzate de probleme legate de nutriție.

Modulul este structurat pe 12 lecții și include și 2 materiale informative având ca temă autonomia nutriției și reglarea comportamentelor legate de aceasta. Lecțiile tratează prin ajutorul unor descrieri, imagini și videoclipuri teme ca: stimularea alăptării, întărirea reflexului de înghițire, întărirea musculaturii implicate în nutriție, dezvoltarea pozițiilor corecte de nutriție, spălarea dinților și clătirea gurii, hrănirea cu lingura, experimentarea mușcării și mestecării de către copil, sprijinirea consumării lichidelor din pahar.

Lecțiile sunt accesibile oricui de pe calculator, laptop, tabletă sau telefon, după o înregistrare prealabilă pe platforma online: www.edumodul.hu/ro

Echipa de proiect invită părinții copiilor cu dezvoltare atipică și orice părinte care întâmpină dificultăți în hrănirea bebelușului sau copilului său sau pur și simplu este interesat de acest subiect – pentru a preveni astfel de probleme sau fiind dornic să cunoască mai mult – să se înregistreze pe platforma online și să se implice în testare.

1968 vizite
Distribuie pe