Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Secretarul de stat Oana Badea legitimează numirile politice ale directorilor de şcoli
Florin Răchitan  - Vineri, 11 Septembrie 2009

Aflată într-o vizită de două zile în judeţul Satu Mare, secretarul de stat pentru învăţământul în limba minorităţilor naţionale, Oana Badea, i-a răspuns primarului Iuliu Ilyes prin intermediul presei.

 

Primarul municipiului Satu Mare şi-a exprimat în urmă cu două zile nemulţumirea faţă de intenţia Puterii de a numi directorii de şcoli pe criterii politice.

 

În răspunsul dat de secretarul de stat Oana Badea în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată vineri la sediul PD-L Satu Mare, se sugerează că directorii de şcoli numiţi provizoriu, prin delegaţie, şi susţinuţi până acum de UDMR sau PNL pot să-şi ia adio de la birourile directoriale.

 

Pe posturile lor, rămase vacante la sfârşitul lunii august, trebuie să fie instalaţi „oameni de încredere, nu adversari politici” – după cum s-a exprimat secretarul de stat. „Avem nevoie de echilibru, nu putem juca cu echipa pe care o propune adversarul” – a punctat Oana Badea.

 

În cele două zile în care s-a aflat în judeţ, domnia sa a vizitat şcolile din Ardud, Stâna şi Tăşnad, precum şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Grupul Şcolar Teologic „Ham Janos” şi Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”. S-a declarat impresionată de curăţenia din şcoli şi de stadiul în care unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru noul an şcolar, 98% dintre acestea având deja autorizaţii de funcţionare.

Tags: oana badea  directori  scoli  
1547 vizite
Distribuie pe