Locale Altele
Joi, 1 Decembrie 2022
Joi, 1 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cel mai modern liceu din județul Satu Mare a fost inaugurat la Negrești-Oaș
Florin Răchitan  - Luni, 4 Octombrie 2021

Capitala Țăriii Oașului a ridicat foarte mult standardele de calitate ale procesului de învățământ odată cu inaugurarea, luni, a cea ce poate fi considerată cea mai modernă instituție de învățământ din județul Satu Mare.

Clădirea Liceului Teoretic din Negrești-Oaș a fost reabilitată complet, atât în exterior, cât și în interior, conform ultimelor cerințe ale unui învățământ de calitate.

Investiția de peste un milion de euro a fost realizată în cadrul unui proiect european ce face parte dintr-un ”maraton al investițiilor de peste 10 milioane de euro în infrastructura școlară”, după cum s-a exprimat primărița Aurelia Fedorca, în urma căruia au fost sau sunt în curs de reabilitare și modernizare toate instituțiile de învățământ existente în oraș și se înființează prima creșă din Negrești-Oaș.

În completare, Primăria Negrești-Oaș derulează un proiect de peste un milion de euro pentru digitalizarea completă a tuturor școlilor și liceelor din oraș, astfel că elevii vor puteea să învețe ca în Germania sau Suedia.

”Am știut întotdeauna că avem elevi de nota 10, iar acum ei au și școala pe care o merită, o școală de nota 10 la nivel județean” – a declarat primarul Aurelia Fedorca în discursul ce a precedat tăierea panglicii inaugurale, misiune încredințată chiar elevilor care au luat imediat în stăpânire sălile de clasă.

Tags: inaugurare  liceu  negresti-oas  
2231 vizite
Distribuie pe