Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Materiale educative gratuite pentru elevi și cadre didactice
Asociația Gutenberg  - Marti, 4 Ianuarie 2022

Calitatea predării și învățării limbilor străine, precum și eficiența, interactivitatea și atractivitatea instrumentelor educaționale ce facilitează învățarea unei limbi străine sunt aspecte importante, atât în mediul educațional formal, cât și în cel non-formal.

De asemenea, un adevăr revalidat de către fiecare generație este faptul că stăpânirea a cel puțin unei limbi străine este o necesitate în zilele noastre, pentru copii, pentru tineri și pentru adulți deopotrivă.

Astfel, din dorința de a veni în sprijinul nevoilor de învățare ale tinerilor, precum și în sprijinul nevoilor identificate în rândul cadrelor didactice care predau limbi străine - Asociația Gutenberg - Organizația tinerilor și studenților vorbitori de limba germană din România, alături de voluntari, colaboratori și experți educaționali, a realizat o serie de materiale educative interactive și cu design atractiv, pe care le pune la dispoziție în mod gratuit tuturor curioșilor și pasionaților de limbi străine și nu numai.

”Sperăm ca aceste instrumente educaționale să fie de folos, în vederea facilitării învățării limbii germane și a promovării limbilor străine în general, precum și a dezvoltării personale a tinerilor elevi.” - transmit membrii echipei de proiect din partea Asociației Gutenberg.

MATERIALE EDUCATIVE GRATUITE PENTRU DEZVOLTAREA PERSONALĂ A ELEVILOR:

Prin proiectul „Ateliere nonformale de dezvoltare personală pentru elevi” Asociația Gutenberg Cluj-Napoca și-a propus să contribuie la dezvoltarea personală și la dezvoltarea abilităților de viață independentă a elevilor din întreaga țară. Astfel, au fost elaborate broșuri educaționale pe subiecte precum: Leadership, Consiliere în carieră, Dezvoltare personală pentru tineri.

Materialele educaționale pentru dezvoltarea personală a tinerilor pot fi descărcate gratuit de pe pagina dedicată: https://gutenberg.ro/ateliere-nonformale-de-dezvoltare-personala-pentru-elevi-resurse/

MATERIALE EDUCATIVE GRATUITE ÎN LIMBA GERMANĂ:

Prin proiectul “Învățăm limbi străine cu plăcere” Asociația Gutenberg Satu Mare a elaborat o serie de materiale educaționale pentru predarea, respectiv învățarea limbii germane, utile pentru elevi și cadre didactice deopotrivă – sub formă de broșuri educaționale, planșe suport pentru gramatică și anexe explicative.

Aceste materiale didactice au fost elaborate în urma unui proces de co-creație între experți educaționali și cadre didactice din mediul formal și non-formal din România, în crearea acestor materiale educaționale au fost implicați activi 6 experți și designeri educaționali, precum și 43 de profesori de limba germană din 22 de județe din România.

Materialele educaționale pentru învățarea limbii germane pot fi descărcate gratuit de pe pagina dedicată: https://gutenberg.ro/materiale-didactice-gratuite

Aceste inițiative au fost desfășurate de Asociațiile de tineret Gutenberg din Cluj-Napoca și Satu Mare și au avut loc datorită sprijinului obținut în cadrul programului Start ONG (https://startong.ro/).

Mulțumim programului Start ONG și echipei coordonatoare pentru tot sprijinul oferit și pentru această colaborare care a făcut posibilă elaborarea resurselor educaționale!

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale / de inițiativă.

1138 vizite
Distribuie pe