Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Elevi de la licee și școli profesionale sătmărene, premiați la concursul județean de protecția muncii
ITM Satu Mare  - Miercuri, 20 Aprilie 2022

În programul-cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii stabilit pentru anul 2022 a fost cuprins şi concursul „ŞTIU ŞI APLIC” - SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRIND DE PE BĂNCILE ŞCOLII”, organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Obiectivul principal al concursului l-a constituit încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a acesteia și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale.

De asemenea s-a urmărit conștientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă.

Faza judeţeană a concursului, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare, a avut loc în data de 12 aprilie. Au participat 19 echipaje, fiecare fiind format din câte doi elevi, de la şapte unităţi de învăţământ.

Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni, liceu ciclu inferior, liceu ciclu superior şi învăţământ profesional şi a constat în două probe, teoretică şi practică.

Cu aportul unei firme sătmărene de profil, la începutul concursului a avut loc o prezentare a echipamentelor individuale de protecţie, pe sortimente şi meserii.

Comisia de examinare, formată din trei cadre didactice, a stabilit următorul clasament :

A. LICEU-CICLU INFERIOR

  • Locul I - Dragoş Luca şi Marian Damian de la Liceul Tehnologic I.C. Brătianu, profesor coordonator Roca Sorin
  • Locul II - Harkai Kevin şi Iosip Beniamin de la Liceul Tehnologic I.C. Brătianu, profesor coordonator Ursu Daniela
  • Locul III - Gâta Georgiana Adela şi Lucuţ Lidia Ancuţa de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară G. E. Palade, profesor coordonator Habermuller Eleonora

 B. LICEU-CICLU SUPERIOR

  • Locul I- Ardelean Zsolt şi Pop Alex de la Liceul Tehnologic I.C.Brătianu, profesor coordonator Perşa Alexandru

C. ÎNVĂŢĂMÂNT PROFESIONAL

  • Locul I - Mustea Ricardo şi Buhai Raul de la Liceul Tehnologic UNIO-Traian Vuia, profesori coordonatori Andrişan Dariana şi Silaghi Alin
  • Locul II - Molnar Marco şi Petrik Adelina Maria de la Liceul Tehnologic Elisa Zamfirescu, profesor coordonator Lazăr Daria
  • Locul II - Bucurenciu Florian şi Banyas Filip de la Liceul Tehnologic I.C. Brătianu, profesor coordonator Pop Nicolae
  • Locul III- Bencze Daniel şi Paul Cristian de la Liceul Tehnologic UNIO-Traian Vuia, profesori coordonatori Andrişan Dariana şi Silaghi Alin

Echipele clasate pe locul I la cele trei secţiuni vor participa la faza naţională care va avea loc în perioada 13-15 mai la Colegiul Tehnic  „Gheorghe Asachi” din Iași.

637 vizite
Distribuie pe