Locale Altele
Joi, 21 Septembrie 2023
Joi, 21 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Punem școala pe drum cu prioritate și pedalăm pentru educație!
Acces la Viitor  - Luni, 19 Septembrie 2022

Asociația Acces La Viitor, alături de partenerii proiectului - Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare, Teatrul de Nord Satu Mare și Shopping City Satu Mare - continuă proiectul  #acces2edu-#go2school – ediția a doua – 2022-2023.

Obiectivul general al proiectului este reducerea fenomenului de abandon școlar la nivelul județului Satu Mare și dezvoltarea unor măsuri educaționale care să determine în timp creșterea nivelului de educație, iar pentru a ajunge la rezultatele dorite aducem în prim-plan ,,Puterea Bicicletei".

Sunt 30 de unități școlare din județul Satu Mare care iau parte la proiect, iar 15 dintre ele sunt beneficiare și vor primi câte 2 biciclete, Premii Speciale ce vor fi oferite copiilor ce se află în risc de abandon școlar. Unitățile școlare beneficiare sunt: Școlile Gimnaziale Doba, Acâș, Dorolț, Beltiug, Tiream, Oar, Vetiș, Lazuri, Porumbești, Pișcolt, ,,Ion Creangă" Satu Mare și Liceele Tehnologice ,,UNIO-Traian Vuia", ,,Constantin Brâncuși" Satu Mare și ,,I. G. Andron" Negrești Oaș.

Oricine dorește poate să se alăture acestui demers și să ofere ,,puterea bicicletei" celor 30 de copii ce sunt în risc de abandon școlar. Începând de miercuri, 21 septembrie 2022, de la ora 13.00, când dăm startul campaniei, în galeria Shopping City Satu Mare, alături de parteneri, sponsori și publicul doritor, vă invităm la #acces2edu să PEDALAȚI PENTRU EDUCAȚIE! E foarte simplu și ușor! Timp de o lună veți avea posibilitatea să pedalați pe bicicleta statică din această locație sau ne puteți trimite traseele realizate cu bicicleta proprie prin Messenger, pe pagina de Facebook a Asociației Access La Viitor.

1.000 de km. pedalați = 1 BICICLETĂ – Premiu Special. Sunt alături de noi și vor răscumpăra toți kilometri pedalați: Clubul Rotary Satu Mare, Cabinet Dr. Coica, Zollner Electronic Satu Mare și Polipol Foieni. Pentru că dorim în noiembrie să oferim primele 15 biciclete, avem nevoie de tot suportul dumneavoastră pentru a ajunge la cei 15.000 de km. pedalați. Și copiii vor pedala pentru a aduna km. necesari în Caravana Școlilor, la #school2bike. Timp de o săptămână o bicicletă statică va poposi în școala lor, iar în pauze elevii vor pedala pentru următoarele 15 Premii Speciale, ce vor fi acordate la finalul campaniei, în 03.06.2023.

Al doilea obiectiv al proiectului este de a face școala cât mai atractivă pentru elevi, astfel că vrem să aducem în atenția lor, o campanie de promovare a educației, intitulat #go2school, ce se va desfășura în mediul online. Postările vor fi realizate cadrele didactice: Adela Filip și Anca Potra, alături de Diana Zazula, psiholog și speaker motivațional și de reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare. Concomitent cu #go2school, atât în online cât și în sălile de clasă, se va desfășura și #safe2bike, un program de educație rutieră susținut de Felicia Hrihorișan, șef birou siguranță școlară în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare. Deoarece încurajăm mersul pe bicicletă, vrem să oferim copiilor cunoștințele necesare pentru a circula în condiții de siguranță și să cunoască normele rutiere ce trebuie respectate.   

5 ... 10 ... 100 ... de noi toți depinde, la câți copii ajungem!

1418 vizite
Distribuie pe