Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Muzeu interactiv dedicat educației despre mediu, deschis de sătmăreanul Cristian Valer Beșeni, secretar de stat în Ministerul Mediului
Ministerul Mediului  - Joi, 2 Februarie 2023

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului, sătmăreanul Cristian Valer Beșeni, a participat astăzi la evenimentul de lansare a primului muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbări climatice din România, ECO MUSEUM.

Întregul concept, instalațiile interactive și conținutul au fost dezvoltate de echipa Act for Tomorrow, pornind de la exemple de succes din alte state și având la bază literatura de specialitate.

”Felicit organizatorii pentru această inițiativă! Cred că educația este unul din principalele motoare ale unei societăți care se respectă și privește spre un viitor mai bun. Ceea ce propuneți prin această expoziție reprezintă un model ce merită a fi duplicat pentru a pregăti o societate responsabilă în relația cu mediul înconjurător” - a subliniat Valer Beșeni.

Unic în România, muzeul deschis la Mega Mall din București în perioada 2 februarie - 31 martie se adresează preponderent copiilor, dar și tuturor celor ce vor să afle mai multe despre sustenabilitate. Intrarea este gratuită.

Spațiul muzeal cuprinde numeroase instalații interactive cu rol educațional, prin care vizitatorii sunt invitați să descopere într-un mod inedit toate informațiile care îi vor ajuta să devină cetățeni mai responsabili față de natură.

În următoarele luni, expoziția va ajunge și în alte orașe din țară, în cadrul mall-urilor din rețeaua NEPI Rockcastle, inclusiv la Satu Mare, pentru a oferi acces la educația pentru mediu cât mai multor grupuri de elevi și tineri din România.

833 vizite
Distribuie pe