Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Avantajele cardului european pentru studenții Universității de Vest ”Vasile Goldiș”
Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș”  - Marti, 9 Mai 2023

Călătoria cardului european de student a început în 2016, ca un proiect finanțat de U.E.. De la început, cardul a permis studenților un acces ușor la servicii din Europa, fără a fi nevoie să emită un nou card de student în timpul mobilității lor. De atunci, cardul european de student a fost extins pentru a deveni un element de bază al Inițiativei cardului european de student.

Cardul european de student (European Student Card) permite instituțiilor de învățământ superior să verifice statutul unui student la nivel european. Verificarea statutului de student înseamnă confirmarea faptului că un student este înscris la o universitate sau la o altă instituție de învățământ superior.

Prin aderarea la sistemul ESC și bazându-se pe cardurile de studenți fizice sau digitale existente, instituțiile de învățământ superior pot centraliza datele specifice ale cardului de student, pot reduce fluxul de documentele și astfel pot realiza tranziția ecologică și digitală. Studenții care călătoresc prin Europa, pentru educație, vor avea acces mai ușor la servicii - atât în campus, cât și în afara campusului - oferite de instituția gazdă. Aceasta înseamnă o experiență de mobilitate mai bună, mai conectată și un sentiment de apartenență la comunitatea europeană de învățământ superior.

Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad s-a aliniat acestei inițiative, punând accent într-un mod semnificativ pe digitalizare și sustenabilitate. Astfel, împreună cu partenerii noștri ISIC, am finalizat implementarea elementelor ESC în cardul  ISIC (International Student Identity Card). Acest card a fost implementat în UVVG în urmă cu 2 ani, proiectul fiind susținut integral din finanțarea UVVG. Astăzi, toți studenții noștri dețin un astfel de card, în format fizic și virtual. Cardul ISIC vine cu o multitudine de facilități și reduceri, atât la obiective culturale și turistice naționale si internaționale, cât și la partenerii comerciali. Din acest moment, în  aplicația cardul virtual ISIC a fost integrat  și cardul ESC, iar din toamnă, odată cu reemiterea cardurilor fizice,  acestea vor conține toate elementele de identificare ESC.

Rectorul U.V.V.G., prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci : „Implementarea acestui sistem de control acces și multiplele facilități pe care le adduce, a însemnat, pentru membri comunității noastre academice, un pas important în procesul de digitalizare. Am venit astfel în întâmpinarea studenților noștri dar și a cadrelor didactice, care beneficiază astfel nu doar de serviciile altei universități, în campus sau alte servicii conexe, cât și acces la obiective culturale de interes.”

1388 vizite
Distribuie pe