Locale Altele
Joi, 30 Mai 2024
Joi, 30 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se pun bazele unei școli germane la Carei
Primăria Carei  - Miercuri, 5 Iulie 2023

Primarul Careiului, Eugen Kovacs, s-a întâlnit azi cu președintele Forumului Democrat German (FDG) Carei, Vasile Tempfli, și cu preşedintele Asociaţiei Şvabilor din Germania, Thomas Erős. În cadrul discuțiilor, a fost abordată și tema învățământului cu predare în limba germană din Carei.

Forumului Democrat German i-a fost retrocedat imobilul situat vizavi de Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius. Președintele FDG Carei a propus să îl dea în administrarea Primăriei Carei pe o perioadă de 30 de ani.

Primarul Eugen Kovacs a arătat că în acest imobil ar putea funcționa o instituție de învățământ cu predare în limba germană. Tot aici ar putea fi mutată și grădinița de limba germană.

Primarul Kovacs a discutat cu preşedintele Asociaţiei Şvabilor din Germania, Thomas Erős, despre posibilitatea ca, în viitor, cadrele didactice din Carei să se perfecționeze în limba germană. Astfel, elevii din învățământul tehnic și profesional ar putea deprinde mai ușor diverși termeni tehnici în această limbă de circulație internațională, lucru care le-ar putea fi de ajutor în găsirea unui loc de muncă, având în vedere numărul mare de firme cu capital german din zona Careiului.

762 vizite
Distribuie pe