Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consiliul Judeţean al Elevilor Satu Mare şi-a ales noua conducere
Barla Béla  - Vineri, 13 Noiembrie 2009

Adina Iris Morar este noul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor CJE Satu Mare, ales în urma scrutinului de vineri. Ea va fi secondată în următorul mandat de Samuel Buftea şi Otilia Vereş, iar funcţia de secretar al CJE Satu Mare va fi îndeplinit de Liviu Berczi.

 

Consiliul Judeţean al Elevilor este o structură consultativă a Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi funcţionează în general după modelul Consiliul Judeţean.

 

CJE Satu Mare este format din 32 de consilieri judeţeni, un preşedinte, doi vicepreşedinţi şi un secretar. Consilierii judeţeni sunt şi preşedinţii consiliilor de elevi ai celor 27 de licee şi cinci gimnazii din judeţ.

 

Preşedinţii consiliilor de elevi s-au întâlnit în Sala Mică a Consiliului Judeţean Satu Mare, pentru a-şi vota noua conducere pentru un mandat de un an.

 

La şedinţa de alegeri au mai fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, inspectorul pentru activităţi extraşcolare Crina Leş, respectiv fostul preşedinte a CJE Satu Mare, Andrei Lucaci.

 

Pentru funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean al Elevilor şi-au depus candidatura două eleve: Adina Iris Morar de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Andrea Pop-Gozman, elevă a Grupului Şcolar Industrial Tăşnad.
 

 

Printre proiectele candidaţilor se regăsesc îmbunătăţirea colaborării dintre elevi şi profesori, dezvoltarea programului antidrog în întregul judeţ, ajutarea elevilor cu dizabilităţi, dar şi realizarea unor pancarte pe care elevii de la toate şcolile din judeţ să poată să-şi scrie ideile şi nemulţumirile, precum şi strângerea de fonduri pentru copiii defavorizaţi.

Tags: consiliu  judetean  elevi  
3069 vizite
Distribuie pe