Locale Altele
Duminica, 21 Aprilie 2024
Dum, 21 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Protest al elevilor la „Dariu Pop”
Sergiu Lenghel  - Vineri, 12 Februarie 2010

"Nu ne dezbinaţi", "Ne iubim şcoala", "Nu ne luaţi şcoala din pragul casei", "Aici au învăţat părinţii noştri", "Salvaţi-ne şcoala" - au fost doar câteva din scandările elevilor de la Şcoala cu clasele I-VIII "Dariu Pop" din Micro 16, care au protestat vineri, de la ora 17.00, în curtea şcolii, faţă de decizia Inspectoratului Şcolar de a desfiinţa această unitate.
 

 

Înarmaţi cu pancarte, zeci de elevi şi părinţi au venit să-şi spună punctul de vedere, după ce la întâlnirea de acum două săptămâni cu primarul şi şefa Inspectoratului Şcolar nu s-a luat nici o decizie favorabilă lor.
 

 

Potrivit directorului Ioan Popşa, cele două variante luate în calcul sunt cele de comasare cu Şcoala "Bălcescu-Petofi" din Micro 15 sau cu Şcoala "Avram Iancu", aceasta fiind de preferat, deoarece se află în acelaşi cartier.
 

 

Părinţii elevilor nici nu vor să audă de aceste variante, însă in extremis ar alege varianta transferării la Şcoala "Avram Iancu". Unii părinţi cred că la mijloc ar fi vorba despre nişte interese ascunse în tot acest scandal. "În ianuarie a venit inspectoarea şefă cu reprezentanţi ai Universităţii Tehnice din Cluj. Au vizitat toată şcoala. De ce oare? Ştim că prefectul predă la această facultate, dar de ce le trebuie sediu chiar în şcoala noastră? Era vorba că le-a dat Primăria un teren să-şi construiască sediu nou. Nu mai au bani?" - se întreabă Cornelia Tulbure.
 

 

Preşedintele comitetului de părinţi, Cosmina Oprea, o fostă elevă a şcolii, a declarat de la microfon că elevii nu mai pot învăţa din cauza acestui scandal, nu mai dau randament, iar unii s-au şi îmbolnăvit.
 

 

Directorul Ioan Popşa a dat asigurări că nu vor fi scindate clasele, iar dacă elevii vor fi transferaţi la Şcoala "Avram Iancu", vor merge în două schimburi.
 

 

La Şcoala "Dariu Pop" învaţă 236 de elevi şi predau 19 profesori, respectiv 7 învăţători. Nu este exclusă nici varianta, cel puţin în viziunea Inspectoratului, de a transfera 70 de elevi la "Avram Iancu" şi restul la "Bălcescu-Petofi", fiind făcută şi o evaluare a profesorilor.
 

 

Câţiva elevi au citit din poeziile scrise de ei, în care îşi exprimau dezamăgirea faţă de cei care vor să îi mute în altă şcoală, spunând la unison că vor să înveţe în acelaşi loc în care au studiat şi părinţii lor.
 


10327 vizite
Distribuie pe