Locale Altele
Joi, 27 Februarie 2020
Joi, 27 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Copacul aşteptărilor”
Camelia Dumitru  - Vineri, 19 Martie 2010

În cadrul Programului educaţional „Şcoli pentru un viitor verde”, la Şcoala cu clasele I-VIII „Lucian Blaga” Satu Mare a avut loc vineri lansarea oficială a programului „Copacul aşteptărilor.

 

La acţiune au participat echipele verzi din clasele a II-a B, a IV-a A şi a IV-a B, învăţătoare Palcău Eugenia, Sabou Maria, Negrean Florica, Corondan Rodica, înscrise în concurs la secţiunea DOXI - învăţământ primar şi echipele constituite din clasele de gimnaziu: a V-a B, a VI-a A, a VII-a A şi a VIII-a C, coordonate de doamna prof. Miloş Rodica, în colaborare cu Matei Aurica, Pusta Ciprian, Varga Alina şi Dumitru Camelia.

 

La nivelul judeţului nostru proiectul este implementat cu sprijinul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, astfel că la debutul evenimentului, Adriana Culda, specialist – coordonator de program, pornind de la necesitatea educării în spirit ecologic a tinerei generaţii, le-a vorbit elevilor despre importanţa protejării mediului înconjurător şi a acţiunilor prin care copiii, şi prin intermediul acestora şi familiile lor, să aibă motivaţie în rezolvarea problemelor de mediu şi prevenirea apariţiei altora de această natură.

 

Evenimentul a avut un caracter interactiv, fiind un îndemn la unificarea forţelor tuturor oamenilor pentru o cauză comună: protecţia mediului. Cadrele didactice şi elevii au subliniat şi ei scopul acţiunilor organizate în derularea proiectului şi anume implicarea comunităţii în problemele de mediu cu care ne confruntăm cu toţii.

 

Fiecare membru al echipajelor verzi implicate în programul – concurs şi-a adus aportul la acţiunea de lansare. Au pregătit cu grijă şi migală o mulţime de materiale de promovare a proiectului: panouri, măşti din materiale reciclabile, machete reprezentând părţi din natură.

 

Aceste obiecte le-au servit copiilor şi în prezentarea programului artistic: clasa a IV-a A a pregătit o scenetă cu conţinut tematic, clasa a II-a B a prezentat un material despre „Viaţa deşeurilor”, iar clasa a IV-a B a prezentat un regulament de conduită ecologică intitulat sugestiv „Copacul aşteptărilor”.

 

Publicul alcătuit din părinţi, cadre didactice şi elevi ai şcolii au apreciat cu aplauze programul prezentat. Acţiunea s-a încheiat cu optimism şi bună dispoziţie la care a contribuit şi interpretarea în ritm de dans a Imnului Doxi şi cu îndemnul-slogan al Programului educaţional, adresat tuturor celor prezenţi de către directorul-adjunct Ioan Şepeţan, „Verdele este mai mult decât o culoare, este un mod de viaţă”.

Tags: scoala  verde  copac  asteptari  
2671 vizite
Distribuie pe