Locale Altele
Duminica, 21 Aprilie 2024
Dum, 21 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Şcoala de DJ şi-a deschis porţile
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 7 Aprilie 2010

Şcoala de DJ din Satu Mare şi-a început oficial activitatea. Pentru a practica această meserie, nu mai puţin de 36 de persoane s-au înscris la cursurile organizate de Şcoala de Arte Satu Mare. Deschiderea oficială a cursurilor de DJ a avut loc miercuri în sala festivă a şcolii.


 

Fiind singurul loc din Transilvania unde poţi învăţa de la profesionişti despre tot ce presupune această activitate, printre cursanţi se regăsesc şi băimăreni, majoritatea DJ la nunţi sau botezuri, dar care vor să obţină atestatul eliberat de Şcoala de Arte Satu Mare şi acreditat de Ministerul Culturii.

 

Directorul Şcolii de Arte, Mircea Deac, împreună cu inspectorul zonal din cadrul Uniunii Producătorilor de Fonograme din România UPFR , Dacian Codreanu, le-au explicat celor prezenţi ce îi aşteaptă în următoarele trei luni de cursuri intensive. Acesta din urmă va preda tot ce este legat de legislaţia în vigoare privind drepturile de autor, în condiţiile în care fiecare persoană care pune muzică la un eveniment trebuie să fie autorizat.
 

 

DJ-ul Radio Transilvania, Marius Iftimovici, şi băimăreanul Dan Borota îi vor învăţa pe cursanţi cum să folosească programele soft, iar inginerul de sunet Ştefan Nicoară le va arăta cum se lucrează cu aparatura muzicală.


Satu Mare ar putea avea şi o DJ-iţă în curând, alături de băieţii dornici să mixeze prin cluburi sau să pună muzică pe calculator la diferite evenimente se află şi o tânără originară din judeţul Sălaj, care visează să ajungă la platane.

Palyi-Kis Annamaria este din localitatea Cehu Silvaniei, dar s-a mutat la Satu Mare după ce a intrat la secţia de Psihologie-Pedagogie din cadrul filialei sătmărene a Universităţii Babes-Bolyai.

 

"Sunt studentă dar lucrez şi ca barmană la clubul Zambara. Îmi place mult muzica de clubbing şi de o lună am mai învăţat una-alta de la DJ Pepe, rezidentul de la Bora Bora. Aş dori să mixez prin cluburi, dar acum sunt doar la început de drum. Dacă îmi voi îndeplini visul, m-am gândit şi la un nume de scenă, DJ Lanna" - spune tânăra de 20 de ani.

 

Cursanţii vor fi împărţiţi în două grupe - DJ de club şi DJ pentru petreceri private, însă mulţi cunosc deja ce presupune această meserie. Deşi este DJ de mai bine de 10 ani, Levente Szilagyi, alias DJ Leviciusz, s-a înscris şi el la aceste cursuri. "Vreau să o fac la modul cel mai profesional, de asta am nevoie de acest atestat" - susţine DJ-ul care mixează la ora actuală la Euro-Bar. Şi DJ Charley Brown de la clubul Voodoo va urma cursurile organizate de Şcoala de Arte.
 

 

Cel mai tânăr cursant este Orosz Zsolt din comuna Oraşu Nou. Acesta are doar 16 ani, este imobilizat în scaunul cu rotile, fiind pasionat de tot ce înseamnă muzică. "Acasă, tot timpul fac câte ceva pe calculator. Lucrez în diferite programe, am făcut mixaje, dar aş vrea să asculte şi alţii ce muzică pun eu" - afirmă tânărul.
 

 

Cei interesaţi se mai pot înscrie în continuare la cursurile de DJ, taxa pentru cele trei luni fiind  de 750 lei, cu posibilitatea achitării în mai multe rate.

11694 vizite
Distribuie pe
Berea Calin
Se mai poate scrie la curs
Au cam trecut 10 ani 😅
Fb: Calin Sebastian
Nr: 0747570268
2020-10-13 10:38:28
Mursa Norbert
Buna numele meu ieste Norbert se mai poate sa se schrie la curs de dj scoala. Va Multumesc pentru intelegere. Nr de tel:0758585759.sau pe fecebook.norbertnorbert.
2017-07-28 01:24:26