Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se caută candidaţi pentru şcolile de Poliţie
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 14 Aprilie 2010

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare selecţionează candidaţi pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi în cele aparţinând Ministerulului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii.

 

Acest subiect a reprezentat tema conferinţei de presă organizate miercuri la sediul IJP, la care au participat şefa Serviciului de Resurse Umane - comisar Camelia Vescan, inspector de poliţie Cristina Roman, inspector de poliţie Roxana Creţu şi purtătorul de cuvânt Ana Mălăescu.

 

Tinerii sătmăreni cu vârsta maximă până la 27 de ani, împliniţi anul acesta, pot opta pentru admiterea la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca, înscrierile având loc până la data de 30 iunie.

 

Un număr de 23 de absolvenţi de anul trecut de la aceste şcoli au fost încadraţi în decembrie ca agenţi de poliţie la posturile comunale din judeţ. Chiar şi aşa, deficitul de personal al IJP Satu Mare este de 15%, astfel că tinerii care vor să devină poliţişti pot spera la un loc de muncă asigurat şi bine plătit.

 

În 2009, niciun sătmărean nu a fost admis la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, deşi au fost întocmite 30 de dosare ale candidaţilor.

 

Până la data de 31 mai se pot înscrie sătmăreni şi pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" Piteşti din cadrul MAPN, respectiv pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti - Facultatea de Poliţie, Academia Tehnică Militară, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu şi la Academia Naţională de Informaţii a SRI - pentru Poliţia Română. 

 

Diploma de Bacalaureat este obligatorie pentru cei care vor să dea admitere la una dintre aceste şcoli, iar ca o noutate, bărbaţii trebuie să aibă înălţimea de minim 1,65 m, iar femeile de 1,60 m. Concursul de admitere la Şcolile postliceale ale MAI se desfăşoară într-o singură sesiune, în perioada 21 august-3 septembrie 2010, iar pentru Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, concursul de admitere se desfăşoară în perioada 18 iulie -1 august 2010.

 

Înscrierile se fac la sediul IJP Satu Mare, de luni până vineri, între orele 8.30 - 10.30, respectiv 12-15, şi tot acolo se pot primi informaţii cu privire la documentele necesare pentru întocmirea dosarelor de candidat, tematica şi bibliografia de concurs. Relaţii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0261-80.77.77. int. 20230.

3516 vizite
Distribuie pe