Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Frăţia liceenilor
Sergiu Lenghel  - Vineri, 16 Aprilie 2010

La târgul firmelor de exerciţiu organizat joi de elevii Grupului Şcolar Economic "Gheorghe Dragoş", invitaţii speciali au fost colegii lor francezi.
 


Parteneriatul dintre liceul sătmărean şi liceul "Saint-Michel" din Saint-Etienne a fost un real succes. După ce în februarie, liceenii sătmăreni au vizitat localitatea franceză, în urmă cu două săptămâni au sosit într-un schimb de experienţă un grup de 12 elevi, alături de mai mulţi profesori însoţitori.
 

 

Ziua de joi a fost dedicată unui târg al firmelor de exerciţiu, în care a fost prezentată şi o expoziţie culinară realizată de elevii sătmăreni, ajutaţi de profesorii de gastronomie. Au expus diferite produse cinci firme, ce aveau ca obiect de activitate comerţul cu ceai şi cafea, comercializarea zahărului şi a produselor zaharoase de cofetărie, transportul aerian intern şi internaţional sau servicii de catering pentru diferite evenimente.
 

 

Elevii francezi au gustat din toate produsele, fiind încântaţi de activitatea tinerilor sătmăreni. Una dintre elevele Liceului Economic şi-a adus cu ea şi căţelul, pe care l-a îmbrăcat în culorile steagurilor celor două ţări.
 

 

Despre impresiile lăsate de judeţul nostru, elevii francezi au numai cuvinte de laudă. Excludem bineînţeles gropile din asfalt. "Mi-a plăcut peisajul, oamenii calzi şi prietenoşi. Mai puţin gropile şi aerul poluat din oraş" - a spus Berengere Villemagne, o brunetă frumoasă, găzduită timp de două săptămâni de Andreea Laszlo, care ne-a declarat că invitata sa a mâncat sarmale pe rupte şi a fost şi prin discotecile noastre.

1555 vizite
Distribuie pe