Locale Altele
Duminica, 14 Aprilie 2024
Dum, 14 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liceul Economic e în sărbătoare
Sergiu Lenghel  - Vineri, 7 Mai 2010

Sala Filarmonicii "Dinu Lipatti" s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de elevi şi invitaţii lor la debutul celei de-a doua ediţii a Zilelor Grupului Şcolar Economic "Gheorghe Dragoş".


 

Anunţul surpriză a venit din partea prefectului Radu Giurcă, care a citit un ordin al Ministerului Educaţiei, prin care liceul sătmărean va deveni colegiu, începând din anul şcolar 2010-2011.

 

La deschiderea festivă a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care nu a uitat că înainte de a intra în politică a trecut şi pe la Liceul Economic, ca profesor de Educaţie Fizică şi Sport. Câţiva lideri ai tineretului democrat-liberal au suplinit absenţa inspectorului şcolar general Mariana Popa, care a lipsit în mod surprinzător de la acest eveniment, mai ales că aceasta a condus liceul o bună bucată de vreme, după care i-a predat ştafeta lui Vasile Popa, adică soţul ei.


 

Denumirea de Liceu Economic a fost dobândită în anul 1966, având şi predare la seral. Cei aproximativ 1.100 de elevi care învaţă în prezent la şcoala care va deveni în curând Colegiul Economic "Gheorghe Dragoş" s-au distrat pe cinste în prima zi de sărbătoare. Invitaţii lor mai mici, de la Şcoala Generală din Medieşu Aurit au oferit un spectacol din care nu au lipsit valsurile, muzica populară, dar şi ritmurile latino.


 

Cele mai bune eleve la Limba şi Literatura Română au recitat poezii scrise de contemporanii sătmăreni, printre liceence numărându-se şi Alina Vădan, o rudă apropiată a cunoscutului poet Ion Vădan.

 

Ziua de vineri este dedicată "Porţilor deschise", astfel că între orele 10.00-13.00, elevii din ciclul gimnazial vor putea vizita liceul şi vor lua parte la diferite activităţi specifice şcolii: expoziţie de artă culinară, firme de exerciţiu, scenarii de vânzare, lecţii de contabilitate pe calculator. La ieşirea din liceu, elevii vizitatori vor primi chestionare în care îşi vor putea exprima opiniile despre unitatea şcolară.
 

 

Tot vineri, începând cu ora 14.00, se vor inaugura laboratoarele şcolare şi cantina "Ucenicul  bucătar" în fosta cantină a Liceului Unio, unde va avea loc şi o întâlnire între cadrele didactice, părinţi, dar şi foşti profesori şi absolvenţi ai liceului.

 

Pentru că Liceul Economic nu are laboratoare unde elevii de la profilul bucătar-ospătar să poată face practică, clădirea fiind demolată pentru construcţia unei săli de sport, respectiv a unor spaţii noi pentru asemenea activităţi, fosta cantină a Liceului Unio va fi folosită începând de săptămâna viitoare de cei patru bucătari angajaţi recent.

 

Cantina va funcţiona ca şi un restaurant, unde elevii pot să-şi facă abonamente pentru meniul zilei, însă sunt aşteptaţi şi alţi sătmăreni pentru a gusta din preparatele bucătarilor. Vineri seara, de la ora 18.00, se va ţine o petrecere la cantină, unde sunt invitaţi toţi elevii şi profesorii şi nu numai, pentru a închide seria de manifestări cu muzică şi mâncare pe săturate.

10260 vizite
Distribuie pe