Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Ghinionul sătmărenilor
Sergiu Lenghel  - Joi, 8 Iulie 2010

Echipa sătmăreană de la concursul naţional de educaţie rutieră se poate considera "ghinionista anului". Componenţii ei au ratat şansa de a ocupa primul loc după ce bicicleta pe care se antrena Cristian Bicunski s-a stricat în ziua dinaintea concursului.

 

La proba poligon - săritura peste obstacole, sătmăreanul a fost penalizat cu opt puncte, iar echipa lui a coborât pe locul şase.

 

"Am pierdut locul I. Sunt dezamăgit pentru că am fost atât de aproape. Eram la egalitate cu Teleormanul, echipa de pe primul loc. Un coleg din Maramureş i-a dat o bicicletă lui Cristi, însă frâna nu era bună. La proba de poligon i-a fugit roata din spate. El era obişnuit cu bicicleta pe care se antrena" - spune profesorul de Educaţie Fizică şi Sport, Gheorghe Pop, antrenorul echipei de la Satu Mare.

 

Cu 28 de puncte penalizare primite, echipa noastră a obţinut doar locul şase. Balogh Timea, elevă la Şcoala Generală cu clasele I-VIII "Dariu Pop", participă la concursul "Educaţia Rutieră - Educaţie pentru Viaţă" de patru ani. "Acum doi ani am luat locul III la Vaslui. Nu a fost să fie. La anul poate nu vom avea ghinion" - afirmă tânăra de 14 ani, care a parcurs cu bicicleta proba parc şcoală.


 

Totuşi, doi elevi de liceu sătmăreni au ajuns pe podium. Kovacs Attila şi Florin Feier, ambii elevi la Grup Şcolar "Ion I.C. Brătianu", au ocupat locul III, respectiv locul II, la probele de teorie şi arbitraj parc şcoală.


 

În sala mare a Palatului Administrativ a avut loc joi festivitatea de premiere a concursului ce a debutat marţi la Şcoala Generală cu clasele I-VIII "Mircea Eliade". Cele 38 de echipe formate din patru membri şi un cadru didactic au fost felicitaţi de subprefectul Pataki Csaba şi conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, instituţie care a oferit patru biciclete Mountain Bike DHS echipei câştigătoare de la Teleorman. Locul II a fost ocupat de judeţele Sălaj şi Argeş, iar locul III de echipa din Harghita.

1453 vizite
Distribuie pe