Locale Altele
Joi, 4 Martie 2021
Joi, 4 Mar 2021
Tabără de vis pentru copiii sinistraţi din Botoşani
Diana Benţe  - Vineri, 6 August 2010

În aceste zile, în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Tăşnad funcţionează o tabără pentru un număr de 15 copii proveniţi din zonele afectate de inundaţii din judeţul Botoşani.


 

Gazdele micuţilor, jandarmii tăşnădeni, au organizat până în prezent un program  diversificat: jocuri sportive şi de îndemânare specifice vârstei; vizionarea unor filme documentare despre activitatea instituţiei, a unor filme artistice şi de animaţie;  deplasări la ştrandul termal din localitate, precum şi alte activităţi cu caracter educativ.


 

În ziua de miercuri, cu sprijinul colegilor jandarmi de la I.J.J. Sălaj,  copiii au beneficiat de o excursie, unde au putut vizita unele obiective turistice şi culturale cum ar fi: Cetatea Porolissum din municipiul Zalău, Grădina Zmeilor şi Grădina Botanică din localitatea Jibou.


 

În ziua următoare, la activităţile organizate la sediul C.P.P.C.J. Tăşnad a participat şi preotul militar Cristian Silaghi de la I.J.J. Satu Mare, care le-a ţinut copiilor o cateheză  cu tema „Lăsaţi copiii să vină la Mine”, prezentându-le la final şi un film documentar cu caracter religios.


 

Programul copiilor va continua şi în perioada imediat următoare, printr-o vizită în municipiului Carei, la monumentele istorice din zonă, la Mănăstirea Ţeghea, urmat de o ieşire câmpenească, duminică, la pădurea Heresteţ din apropierea Tăşnadului.


 

La iniţiativa Centrului Cultural al M.A.I., prin grija C.P.P.C.J. Tăşnad, luni, începând cu orele 17.00, se va organiza un spectacol folcloric cu intrare liberă, susţinut de cunoscuţii interpreţi Cornelia şi Lupu Rednic, împreună cu Marius-Ciprian Pop. Manifestarea este dedicată copiilor, dar şi tuturor iubitorilor de folclor şi va avea loc la sala „UNIREA” din localitatea Tăşnad. Cetăţenii  sunt aşteptaţi să participe în număr cât mai mare la această manifestare.

3689 vizite
Distribuie pe