Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Săptămâna familiei, săptămâna fără TV
Florin Răchitan  - Luni, 15 Noiembrie 2010

Site-ul Zibo.ro, binecunoscut copiilor din toată ţara, organizează în perioada 22 – 28 noiembrie o campanie la nivel naţional sub titlul „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, prin care doresc să atragă atenţia părinţilor şi cadrelor didactice asupra efectelor nocive ale excesului de televiziune şi Internet la vârste fragede.

 

Reprezentanţii site-ului, Carmen Frăţilă, Daniela Christian şi Aurel Răcăuţanu, au prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în studioul Nord-Vest TV, detaliile campaniei ce se va desfăşura în majoritatea judeţelor ţării, în parteneriat cu inspectoratele şcolare judeţene, zeci de primării şi sute de grădiniţe, şcoli, muzee şi biblioteci.

 

Astfel, pe tot parcursul săptămânii viitoare, părinţii, educatoarele şi profesorii sunt invitaţi să supravegheze cu mai mare atenţie obiceiurile copiilor în ceea ce priveşte vizionarea programelor TV sau accesarea site-urilor de Internet cu conţinut nepotrivit vârstei lor.

 

Se recomandă chiar limitarea la minim a timpului petrecut de copii în fiecare zi în faţa televizorului sau calculatorului, propunându-se, în schimb, activităţi de petrecere a timpului liber cu familia sau colegii.

 

În acest scop, nu mai puţin de 132 de muzee, grădini zoologice şi grădini botanice din toată ţara vor permite intrarea gratuită a copiilor în aceste instituţii în ziua de joi, 25 noiembrie. De asemenea, şcolile şi grădiniţele participante la campanie vor organiza ieşiri în parcuri, unde copii vor lua parte la concursuri de cros, desene pe asfalt, dans de majorete şi alte activităţi specifice.

 

În aceeaşi zi de joi, 25 noiembrie, un număr de zece primari, viceprimari sau consilieri locali din diferite municipii–reşedinţă de judeţ, între aceştia numărându-se şi edilul-şef al Sătmarului, Iuliu Ilyes, vor citi poveşti copiilor, în cadrul acţiunii intitulate „Cărticica mea de suflet”.

 

Părinţii şi profesorii sunt invitaţi să încarce pe site-ul www.zibo.ro imagini sau filmuleţe de la acţiunile pe care le vor organiza împreună cu copii în „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”. Realizatorii celor mai interesante zece fotografii sau filmuleţe vor fi premiaţi, în urma voturilor exprimate de vizitatorii site-ului, cu pachete conţinând un ghiozdan, caiete personalizate şi un tricou Zibo.

 

Imaginile şi filmuleţele pot fi încărcate pe site până în data de 6 decembrie, iar votarea se va desfăşura în perioada 29 noiembrie – 15 decembrie. Câştigătorul marelui premiu va fi desemnat de bloggerul Cristian China Birta, iar premiul constă într-un aparat multifuncţional telefon – fax – xerox – scanner ce va intra în dotarea instituţiei de învăţământ unde este înscris utilizatorul care încarcă pe site imaginea câştigătoare.

 

Detalii suplimentare despre campanie se pot obţine pe www.zibo.ro sau apelând numărul de telefon 0723-373856 – persoană de contact Daniela Christian.  

2301 vizite
Distribuie pe