Locale Altele
Marti, 22 Octombrie 2019
Marti, 22 Oct 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Săptămâna Nonviolenţei în şcoli
Raluca Costin, Florin Răchitan  - Joi, 24 Februarie 2011

Cu ocazia săptămânii nonviolenţei în şcoli, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” s-a desfăşurat joi dimineaţa o manifestare organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Satu Mare şi specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare.


 

La această acţiune au participat reprezentanţi ai 26 de instituţii de învăţământ gimnazial şi liceal de pe raza judeţului Satu Mare, iar programul evenimentului a cuprins un concurs de cunoştinţe pe tema violenţei, întreceri sportive, dar şi momente hazlii, precum un concurs de mâncat savarine şi portocale.
 

Asemenea acţiuni tematice au fost organizate în cursul acestei săptămâni şi în alte unităţi şcolare din Satu Mare. La Colegiul Naţional „Ioan Slavici”, de exemplu, a avut loc miercuri etapa judeţeană a Concursului Naţional de Proiecte Educative pe tema „Nonviolenţa în mediul şcolar”. Pe primul loc s-au clasat elevii de la Liceul Teoretic din Carei, urmaţi de reprezentanţii liceului-gazdă.


 

De-altfel, pe tot parcursul săptămânii, elevii de la Slavici au găsit metode originale pentru a promova non-violenţa în şcoala lor. Şase elevi din clasa a XI-a D, coordonaţi de consiliera Paula Galoş, au constituit o aşa-numită Patrulă Anti-Violenţă, pentru depistarea elevilor care „se ciondănesc” în pauze ori au atitudini nepotrivite faţă de colegii lor.


 

În patrulările lor, ei arătau cartonaşe roşii elevilor agresivi, domolindu-i totodată, în schimb copiii cuminţi primeau buline cu smiley-uri pe care şi le lipeau pe mâini.

3354 vizite
Distribuie pe