Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Târg de Ştiinţe la Liceul German
Rodica Moise  - Duminica, 27 Martie 2011

Ca in fiecare an in luna martie, elevii Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” participa la Targul de Stiinta „Ziua PI”, targ aflat anul acesta la a V-a editie. Evenimentul, devenit traditie deja in liceu, s-a desfasurat in laboratorul de fizica si a reunit proiecte ale elevilor din domeniile fizicii, chimiei, biologiei, informaticii, geografiei şi istoriei.
 

 

Targul isi propune sa trezeasca interesul elevilor pentru stiinte, sa dezvolte competentele de comunicare si colaborare ale elevilor, sa stimuleze creativitatea si inventivitatea acestora.


 

In acest an au participat in concurs 35 de proiecte, abordand teme dintre cele mai diverse: masuta multitouch, principiul vaselor comunicante, experimente care pun in evidenta fenomenele de reflexie si refractie, barcute, vulcani, experimente de evidentiere a presiunii aerului, tabla interactiva, experimente chimice ce evidentiaza legaturile polare si nepolare, lampi cu lava, etc.

 

Au existat doua sectiuni: „Machete si prezentari” si „Dispozitive si experimente”, iar juriul va stabili castigatorii pentru fiecare sectiune in functie de originalitatea si functionalitatea proiectului, dar tinand cont si de design si de prezentarea realizata de elevi.
 

 

Castigatorii vor  primi diplome si premii in carti de stiinta si accesorii pentru calculator. Toti participantii vor primi diplome de participare.


Galeria de imagini a proiectelor, precum si clasamentele finale vor fi publicate pe pagina de internet a Targului de Stiinte: http://pi-tag.wikispaces.com/, unde sunt publicate si informatii, precum si imagini de la editiile precendente.

3722 vizite
Distribuie pe