Locale Altele
Vineri, 5 Iunie 2020
Vin, 5 Iun 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un elev de la Liceul German, în Parlamentul European al Tinerilor
Rodica Moise  - Miercuri, 13 Aprilie 2011

Delegatia Romaniei care  a participat  la  cea de-a 66-a Sesiune Internationala a Parlamentului European al Tinerilor in Atena in perioada 1- 10 aprilie a fost  formata din 8 tineri  care au fost selectati  ca urmare a activitatii lor  din cadrul Sesiunilor Regionale si Nationale.

 

Între aceştia s-a numărat si Cristian Moise,  elev in clasa a XI-a A la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger.  Sesiunea Internationala  s-a desfasurat sub motto-ul “European Democracy 2.0, rediscovering democracy in its birthplace”.

 

Adunarea Generala desfasurata de-a lungul a 3 zile a avut loc in cladirea veche a Palatului Parlamentului din Atena. Tinerii sunt implicaţi în elaborarea rezolutiilor in comisii prin care proiecteaza solutii pentru problemele urgente politice, economice, sociale şi culturale în UE şi la nivel internaţional.

 

Rezolutiile sunt discutate şi aprobate de comisie. Fiecare comisie isi prezintă şi apără rezoluţia sa in cadrul  Adunarii Generale. Rezoluţiile  care trec prin votul majorităţii simple la Adunarea Generală sunt trimise la Parlamentul European reprezentand vocea tinerilor europeani.

1754 vizite
Distribuie pe