Locale Altele
Joi, 16 Iulie 2020
Joi, 16 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevi de la Liceul German, la seminarul internaţional din Mediaş
Rodica Moise  - Duminica, 17 Aprilie 2011

In perioada 10-13 aprilie, la Medias a avut loc un seminar international de limba germana organizat de ZfA (Zentralstelle fur Auslandschulwesen) Köln, in colaborare cu Centrul pentru Formare Continua in Limba Germana Medias.
 

 

La acest seminar au participat 18 elevi ai Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare, elevi din clasele a X-a si a XI-a: Pleth Renata, Heidel Ingrid, Lieb Hannelore, Moise Cristian, Cojocariu Emanuel, Iorga Cristian, Suciu Denisa, Resch Noemi, Tripon Marius, Pruteanu Bogdan, Rausz Gerda, Cseh Noemi, Domuta Angelo, Balasa Reiz Vlad, Rietli Anamaria, Benzar Sabina si Tolgyi Reka .

 

Elevii au fost coordonati si insotiti de profesorii Sabine Fischer, Bogdan Szekely, Odette Toth, Iolanda Gyongyosi si Rodica Moise.

 

Proiectul international “Stadt Land Fluss - Deutsch zu Umwelt und Natur” a fost lansat inca  din septembrie 2010 si a avut ca prima etapa un seminar de jurnalism in noiembrie 2010, atunci cand elevii cordonati de jurnalisti profesionisti de la Allgemeine Deutsche Zeitung si Radio Timisoara au invatat tehnici de redactare jurnalistice, de editare de emisiuni radio.

 

Seminarul de prezentare de proiecte desfasurat saptamana trecuta  le-a oferit elevilor sansa de a se pregati si de a realiza 5 proiecte originale pe care le-au prezentat in cadrul seminarului.

 

La seminar au luat parte peste 140 de elevi si profesori  din tara si strainatate. De-a lungul celor trei zile elevii au luat parte la activitatile proiectului  international, la elaborarea de miniproiecte precum si la prezentari in limba germana, impreuna cu colegi de la scolile cu limba de predare germana din tara si strainatate.

3222 vizite
Distribuie pe