Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concursul antreprenorial Jointec a ajuns în faza finală
Florin Răchitan  - Marti, 10 Mai 2011

După şapte ediţii desfăşurate în ultimii ani, Bursa Ideilor organizată de Fundaţia „Hans Lindner” pentru elevii de liceu din Satu Mare s-a internaţionalizat şi a devenit Concursul Antreprenorial Jointec, odată cu derularea unui proiect european în parteneriat cu Asociaţia Culturală a Tinerilor din Nyiregyhaza – Ungaria.
 

 

În ultimele trei luni, cei 150 de tineri din cele 58 de echipe înscrise în program au participat, împreună cu profesorii lor coordonatori, la cinci traininguri organizate de Fundaţia „Hans Lindner”. La aceste traininguri s-a lucrat la capitolele care au constituit proiectele de afaceri ale tinerilor întreprinzători: ideea de afacere, studiul pieţei şi al concurenţei, strategia de marketing, organizarea afacerii şi planul financiar.
 

 

În tot acest timp, echipele de la liceele sătmărene au ţinut legătura cu echipele partenere din Nyiregyhaza, iar în evaluarea proiectelor a fost luat în considerare şi caracterul ecologic, precum şi capacitatea de a forma echipe mixte, cu idei complementare.

 

În etapa finală a programului au fost selectate 18 echipe, reprezentând licee din toate oraşele judeţului Satu Mare, iar coordonatorii din partea Fundaţiei „Hans Lindner” le-au prezentat marţi, la Casa Şvabilor de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, paşii următori pe care trebuie să-i mai facă.
 

 

Astfel, elevii participanţi urmează să se mai întâlnească odată cu colegii lor din Nyiregyhaza, pentru a învăţa împreună despre sursele de finanţare şi metodele de promovare ale afacerilor lor, ia în final vor fi organizate expoziţii publice, cu standuri proprii ale fiecărei echipe, la Satu Mare şi Nyiregyhaza. 

1538 vizite
Distribuie pe