Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Secretarul de stat Oana Badea s-a întâlnit cu directorii de şcoli
Inspectoratul Şcolar Satu Mare  - Luni, 27 Februarie 2012

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Oana Badea, s-a aflat luni într-o vizită de lucru la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare. Agenda demnitarului  a inclus o întâlnire cu întreaga echipă a inspectoratului școlar, precum și discuții cu directorii unităților de învățământ din municipiul Satu Mare.

 

Dialogul purtat atât cu inspectorii școlari, cât și cu directorii de școli, s-a axat pe câteva subiecte importante și de actualitate: clasa pregătitoare, învățământul profesional și tehnic, precum și foaia de parcurs pentru anul școlar 2011-2012.   

 

Răspunzând la întrebările celor aproximativ 50 de directori de școli din Satu Mare, Oana Badea a precizat că ”activitatea la clasa pregătitoare nu presupune existența manualelor. Cine spune că  elevii vor purta ghiozdane nu este deloc familiar cu acest concept. Subliniez: clasa pregătitoare nu înseamnă nici manuale și nici ghiozdane pentru elevi”!

 

Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar a discutat şi cu inspectorul școlar general adjunct, Szasz Piroska, despre învățământul în limbile minorităților naționale. Ideea care s-a desprins în urma trecerii în revistă a problematicii educației pentru minoritățile naționale a fost cea a echilibrului în luarea oricărei decizii.    

1562 vizite
Distribuie pe