Locale Altele
Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii de la Liceul German, în vizită în Lituania
Rodica Moise  - Vineri, 4 Mai 2012

Un grup de cadre didactice si elevi ai Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare au participat saptamana trecuta la activitatile proiectului Comenius “Wie gut kennstu du mich?/ Cat de bine ma cunosti?”, activitati care s-au desfasurat in orasul Kaunas, Lituania.
 

 

Elevii participanti la intalnirea din cadrul proiectului au fost: Varga Evelin, Bodea Carina, Pop Jurj Andra, Csomai Cecilia, Deac Vlad si Moldovan Cezar. Ei au fost pregati si insotiti de profesorii: Moise Rodica, Reiz Maria, Kuki Zsolt si Szekely Bogdan.

 

Proiectul Comenius se desfasoara de-a lungul a doi ani, 2011-2013, si la activitatile acestuia participa elevi si profesori din 4 tari: Turcia, Lituania, Romania si Ungaria.

 

Eleviii si cadrele didactice din tarile participante au pregatit prezentari despre valorile culturale UNESCO din fiecare tara, despre personalitatile fiecarei tari, precum si despre mestesuguri si traditii.

 

Organizatorii au mai pregatit si excursii, expozitii, elevii participand cu placere si entuziasm la activitatile proiectului. Elevii Liceului German din Satu Mare au pregatit si un moment artistic cu piese din folclorul romanesc si german. Limba de comunicare a fost germana,  elevii au comunicat si in limba engleza, dar au invatat si cuvinte si expresii din limbile tarilor participante, atunci cand au participat la realizarea unui dictionar cu aceste expresii. 

 

Elevii au fost gazduiti in familii, avand posibilitatea sa cunoasca nemijlocit realitatile, obiceiurile si traditiile culturii lituaniene. Urmatoarea intalnire de proiect va avea loc la Satu Mare in luna decembrie a anului 2012.

1847 vizite
Distribuie pe