Locale Altele
Luni, 16 Decembrie 2019
Luni, 16 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Locuri speciale şi burse pentru elevi şi studenţi romi
Prefectura Satu Mare, Inspectoratul Şcolar Judeţean  - Luni, 9 Iulie 2012

Luni dimineaţa, în Sala Multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare a avut loc ședința publică de repartizare a candidaților rromi care au depus cereri de înscriere până în data de 25 iunie 2012 pe locurile speciale pentru rromi în liceele din judeţ.

 

La ședință au participat în calitate de invitați Horvath Ignacz – președintele Partidei Rromilor Satu Mare, Ionaș Arpad – consilier Primăria Satu Mare, Bondrea Rozalia – consilier Prefectura Satu Mare și Sava Vasile - prim-vicepreședinte al Partidei Rromilor din județul Satu Mare.

 

Locurile speciale pentru candidații romi se alocă peste numărul de locuri acordat prin planul de școlarizare, în limita a 30 de elevi la o clasă.

 

Repartizarea s-a făcut de către Comisia Județeană de admitere în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în baza opţiunilor exprimate de candidaţi. Au fost repartizați toți cei 38 de candidați prezenți, care și-au depus dosare de înscriere.

 

Burse pentru studenţii romi la facultăţile de medicină

 

Programul de Dezvoltare Personală Profesionişti Romi in domeniul medical lansează a doua sesiune de înscrieri în cadrul programului de TUTORAT şi BURSE adresat liceenilor romi care îşi doresc ca anul viitor să susţină examenul de admitere în cadrul unei instituţii de învăţământ din domeniul medicinei umane.

 

Elevii romi care în anul şcolar 2012-2013 vor fi înscrişi în ultimul an de studiu liceal (clasa a XII-a zi sau a XIII-a frecvenţă redusă), pot aplica la tutorat pe site-ul www.profesionistiromi.ro   secţiunea BURSE ROMI, până pe 5 august 2012. De asemenea, pentru finalizarea înscrierii, candidaţii trebuie sa transmită o serie de documente (detalii pe site).

 

În cursul anului şcolar 2012 – 2013 sunt oferite sesiuni de pregătire, în regim gratuit, pentru 200 de elevi de liceu de etnie roma la materiile biologie, chimie şi fizică. Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea in unităţile de învăţământ superior cu profil medical şi sunt realizate de profesori de specialitate. În plus, elevii selectaţi în program participă la tabere de motivare şi primesc burse lunare.

 

Taberele de motivare oferă participanţilor ocazia să afle mai multe despre cum pot comunica mai bine cu colegii, cum îşi pot construi cariera în medicină, ce presupune sa fii un adevărat profesionist în domeniul medical şi cum se pot impune ca lideri in comunităţile şi grupurile din care fac parte.

 

Burse în valoare de 500 de lei/lună sunt oferite elevilor beneficiari în cursul anului şcolar 2012 - 2013, pe perioada participării la cursurile de pregătire. În ultimele 3 luni de pregătire valoarea burselor poate creşte la 800 de lei lunar pentru beneficiarii care obţin media generală minima 9.00 la testele de tutorat.

 

Burse în străinătate pentru studenţii romi

 

Roma Education Fund anunţă deschiderea ciclului de înscriere pentru Roma International Scholar Program (RISP), pentru anul academic 2012-2013.

 

RISP oferă burse studentilor romi care doresc să urmeze studii de licenţă, master, doctorat sau studii postdoctorale la universităţi din afara României.

Instrucţiunile pentru competiţia din acest an şi formularul de aplicare online se găsesc pe următorul link: http://www.romaeducationfund.hu/roma-international-scholar-programme

 

Formularul de aplicare la acest program se completează în limba engleză. Termenul-limită pentru trimiterea formularului de aplicare online este 15 august 2012.

3099 vizite
Distribuie pe