Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
Elevi sătmăreni premiaţi la Concursul Naţional de Educaţie Rutieră
Poliţia Satu Mare  - Luni, 16 Iulie 2012

În cursul săptămânii trecute, în municipiul Slatina, judeţul Olt, elevii din 40 de judeţe şi din Bucureşti au participat la Concursul Naţional „Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă”, organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Direcţia Rutieră, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Palatul Copiilor şi Elevilor „Adrian Băran” Slatina, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Olt şi Primăria municipiului Slatina.

 

Scopul concursului, la care au participat şi elevi din judeţul nostru, a fost acela de a forma un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar.

 

Concursul a avut 4 probe, prima a constat în circulaţia copiilor de gimnaziu cu bicicletele într-un parc şcoală, iar cea de a doua a fost proba de poligon.

Totodată, s-a desfăşurat şi o probă teoretică, pentru a vedea cât de bine cunosc elevii de liceu regulile de circulaţie, atât în calitate de pietoni, dar şi de conducători de vehicule pe două roţi – biciclete, motociclete şi mopede.

 

De asemenea, au existat şi întrebări cu privire la modul în care tinerii din mediul urban se pot plimba cu rolele şi în ce locuri. Cea de-a patra probă, de arbitraj, a demonstrat că elevii ştiu să evalueze comportamentul în trafic al participanţilor (în parcul şcoală amenajat).

 

Pe tot parcursul concursului, participanţii au avut o evoluţie foarte bună, elevii fiind foarte bine pregătiţi. Cei mici au dat dovadă de îndemânare, dar şi de concentrare la probele parc – şcoală şi poligon, mai ales la poligon, unde obstacolele au fost mai dificile şi a trebuit mult antrenament, dar şi o bună cunoaştere a regulilor de circulaţie.

 

La final, eforturile şi munca depusă au fost răsplătite cu premii, medalii şi diplome, reprezentanţii judeţului nostru clasându-se printre primii la fiecare probă, respectiv :

 

Poligon  - locul II – MICAŞ ADRIAN (Şcoala cu  cls. I-VIII „Mircea Eliade” Satu Mare) cu 0 pct. penalizare şi 1,03 min;

 

Parc şcoală locul II – BONTIDEAN DANIEL (Şcoala cu  cls. I-VIII „Mircea Eliade” Satu Mare) cu 0 pct. penalizare şi 2,06 min;

 

Arbitraj – locul I – CÂCĂU IULIAN (Colegiul Naţional „Doamna Stanca” Satu Mare), neavând nici un punct penalizare;

 

Teorie – menţiune – JAGO SUNITA (Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare) cu 17 răspunsuri corecte din 20 întrebări.

 

În clasamentul pe echipaje, diferenţa a făcut-o timpul realizat de fiecare membru din echipaj, contând fiecare secundă. Cei mai buni s-au dovedit a fi elevii din judeţul Harghita, urmaţi de cei din judeţul Dâmboviţa şi Caraş-Severin, echipajul judeţului nostru clasând-se pe locul 13.

           

Diplomele au fost înmânate de comisarul şef de poliţie Nicolescu Constantin, adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române, precum şi de reprezentanţii instituţiilor publice locale implicate în organizarea evenimentului.

1133 vizite
Distribuie pe