Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copii speciali au petrecut împreună la Restaurantul Paloma
Florin Răchitan  - Joi, 18 Octombrie 2012

O duzină de copii cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Satu Mare au avut parte joi de una dintre cele mai plăcute zile din viaţa lor, în cadrul unui program de parteneriat cu alte şcoli şi licee din judeţul Satu Mare.
 

 

Ei au participat în cursul zilei la mai multe întreceri sportive pe stadionul Olimpia, după care au petrecut o seară frumoasă la Restaurantul Paloma împreună cu colegii lor de la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Turţ şi Liceul Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare.

 

Potrivit declaraţiilor directorului adjunct al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare, Ramona Costin, cei 12 copii participanţi la acest program au deficienţe mentale, senzoriale sau auditive, suferă de autism ori de Sindromul Down, însă asemenea ocazii le dau şansa de a se integra în comunităţile celorlalţi copii de vârsta lor, cu care se distrează împreună trecând peste barierele reprezentate de afecţiunile înşirate mai sus.
 

 

„Este un program pe care l-am început în acest an şi dorim să-l continuăm şi cu includerea altor şcoli şi licee din Satu Mare, deoarece, în mod vizibil, copiii se simt bine împreună şi ignoră barierele dintre ei. Îi suntem recunoscători filantropului Vasile Lup pentru faptul că ne-a pus la dispoziţie acest spaţiu deosebit în care să ne simţim bine şi pentru faptul că sprijină de ani de zile activitatea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă” – a declarat directorul adjunct Ramona Costin.

2074 vizite
Distribuie pe