Locale Altele
Luni, 30 Noiembrie 2020
Luni, 30 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Procesiune de Hramul Diecezan al Preasfintei Inimi a lui Isus
Florin Răchitan  - Duminica, 29 Iunie 2014

Ca în fiecare an, mii de credincioşi romano şi greco-catolici din judeţele Satu Mare şi Maramureş au participat duminică, în Centrul Vechi, la sărbătoarea Preasfintei Inimi a lui Isus, care este şi Hramul Diecezan al Sătmarului.

Acesta este prilej pentru credincioşii din toate regiunile diecezei să se întâlnească şi să cinstească tradiţia instituită la sfârşitul secolului al XIX-lea de ordinul călugărilor iezuiţi Societatea lui Isus.

Sfânta liturghie a fost celebrată în limbile materne ale credincioşilor din Dieceza Sătmarului, adică în română, maghiară şi germană, de către Preasfinția Sa Cornel Damian - Episcop auxiliar de București, Superiorul Regional al iezuiților din România, Pr. Marius Taloș, şi Preasfinția sa Dr. Cserháti Ferenc - Episcop Auxiliar de Esztergom – Budapesta și responsabil pentru comunitățile maghiare din diaspora, precum şi Preasfinţa Sa Eugen Schonberger - Episcop al Sătmarului, alături de un sobor numeros de preoţi şi alţi membri ai clerului.

După Sfânta Liturghie, a urmat o procesiune cu Sfântul Sacrament în jurul Parcului Central, la care au participat toţi credincioşii prezenţi, în frunte cu minerii din Baia Sprie, care se bucură de cinstire şi respect deosebit în comunitatea catolică. 

1451 vizite
Distribuie pe