Locale Altele
Sambata, 5 Decembrie 2020
Sam, 5 Dec 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Hramul Diecezei Romano-Catolice
Biserica Calvaria  - Marti, 9 Iunie 2015

Duminica, 14 Iunie se va celebra hramul Preasfintei Inimi a lui Isus.

Hramul diecezan adună de fiecare dată credincioşii din toate colţurile Diecezei Romano Catolice de Satu Mare în centrul municipiului.

Societatea lui Isus – ordinul iezuit – a fost cel care a introdus respectul şi devoţiunea în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus în Dieceza Satu Mare.

Centrul lor, biserica Calvaria a devenit astfel şi locul Sfintelor Liturghii de fiecare an, celebrate cu prilejul sărbătorii Preasfintei Inimi a lui Isus.

În 1999 însă, locul s-a dovedit a fi neîncăpător din cauza participării enoriaşilor într-un număr din ce în ce mai mare, iar episcopul Reizer Pál a mutat liturghia principală de limba maghiară de la biserica Calvaria în piaţa din faţa Catedralei, unde va fi celebrat şi anul acesta, de la ora 11, cu predica provincialului iezuit din Ungaria, Pr. Forrai Tamás Gergely SJ.

Sfintele Liturghii de limba română şi germană vor avea loc însă în biserica Calvaria - cea de limba română oficiată de Pr. Marius Taloș SJ, superiorul regional al Părinţilor Iezuiţi din România de la ora 8:00, iar cea de limba germană de Pr. Forrai Tamás Gergely SJ de la ora 9:30.

Hramul Diecezei Romano Catolice de Satu Mare este celebrat aşadar de fiecare dată în duminica de după sărbătoarea Inimii Preasfinte a lui Isus, dar în dieceză mai sunt trei biserici cu acest titlu, care îşi sărbătoresc hramul vineri, 12 Iunie: în Curtuișeni, Tarna Mare şi Tisa. În primele două locaţii amintite Sfintele Liturghii vor începe de la ora 11.

 Credincioşii din dieceză sunt aşteptaţi la toate liturghiile, să adore Inima lui Isus.

1224 vizite
Distribuie pe