Locale Altele
Vineri, 13 Decembrie 2019
Vin, 13 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pelerini pe Calea Crucii
Episcopia Romano - Catolică  - Luni, 14 Martie 2016

„Putem fi fericiţi gândindu-ne la faptul că Dumnezeu ne-a luat povara de pe umerii noştri”, a spus Pr. Anderco Otto în meditaţia lui la capela Calvaria, după parcurgerea Căii Crucii.
Două sute cincizeci de persoane, vorbitori de limba maghiară şi română au parcurs calea crucii la Coştiui, duminică, 12 martie.
La evenimentul organizat de Decanatul Sighetul Marmaţiei au participat copii, tineri, adulţi şi bătrâni împreună cu preoţii lor din numeroase localităţi, ca Satu Mare, Borşa, Seini, Ocna Şugatag, Sighetul Marmaţiei, Baia Mare, Vişeul de Sus şi Huta Certeze.
Cele 250 de persoane au pornit cu crucea de la biserica Sfântul Ioan Nepomuk la ora 11.00 spunând în două limbi rozariul până au ajuns la dâmbul Calvaria unde, la cele 14 stațiuni au meditat asupra patimilor lui Isus. Meditațiile s-au făcut în ambele limbi, română și maghiară și reflectau și asupra problemelor omului în prezent.Ajungând la capela Calvaria, Pr. Anderco Otto şi-a adresat mulţimii prezente: „Pentru cei din Coştiui, Calvaria este un punct important. Venim aici de multe ori să parcurgem Calea Crucii. Bine că sunteţi şi voi astăzi cu noi, în pregătirea postului mare, când privim spre cer, ne înălţăm sufletele – poate şi cu sentimentul de vinovăţie, căci pentru noi a trebuit să moară Isus pe Golgota. Dacă nu şi-ar fi acceptat suferinţele, noi nu am fi astăzi creştini. Mulţumim Dumnezeului că e atât de bun cu noi, oamenii. Putem fi fericiţi gândindu-ne la faptul că Dumnezeu ne-a luat povara de pe umerii noştri. De câte ori noi nu vrem să ne acceptăm crucea, de câte ori suntem prea departe de cruce...”

Pr. Reszler Mihály arhidecan de Maramureş le-a mulţumit organizatorilor şi în special preotului Anderco Otto pentru primirea credincioşilor pelerini. Acesta a amintit totodată pe cei prezenţi care au ales să fie alături de Isus: „Permiteţi-mi să le mulţumesc oamenilor care au contribuit la organizarea acestei zile. În primul rând părintelui Otto şi credincioşilor din parohia dânsului că au acceptat să venim la ei. Vă mulţumesc tuturor că aţi venit să ne rugăm, să fim alături de Isus, care se pregăteşte să se sacrifice din nou pentru mântuirea noastră. Este gata să învie din nou, pentru ca noi să avem cale liberă spre Tatăl milostivirii.”


Întorcându-se la parohie, toţi participanţii la Calea Crucii au primit o gustare caldă, după care şi-au luat rămas bun şi pelerinii s-au întors cu autocarele acasă.

 

1133 vizite
Distribuie pe