Locale Altele
Luni, 18 Ianuarie 2021
Luni, 18 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Procesiune impresionantă de Hramul Diecezei Romano-Catolice
Florin Răchitan  - Duminica, 5 Iunie 2016

Mii de credincioşi au participat duminică la slujba religioasă şi tradiţionala procesiune în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus, cu ocazia Hramului Diecezei Romano-Catolice a Sătmarului.

Respectul şi devoţiunea în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus are rădăcini şi trecut de mai mult de un secol în dieceză, fiind introdus de Societatea lui Isus – ordinul iezuit.Ca în fiecare an, alături de sătmăreni la această sărbătoare au sosit mulţi pelerini din toate colţurile judeţelor Satu Mare şi Maramureş, dar şi din Ungaria şi Ucraina. Manifestările au început de dimineaţă la Biserica Calvaria cu sfintele liturghii de limba română, celebrată de Pr. Diacu Anton - preot al Diecezei Romano Catolice de Iaşi, şi de limba germană, celebrată de Pr. Tatár Zoltán János, paroh de Dindeştiu Mic.
Sfânta liturghie în limba maghiară a fost celebrată în faţa Catedralei, cu predica rostită de Dr. Székely János, episcop auxiliar de Esztergom-Budapest, după care mulţimea de credincioşi, în frunte cu delegaţii minerilor din Baia Sprie, cei mai devotaţi catolici ai diecezei, au pornit în procesiune în jurul parcului central din Piaţa Libertăţii, cântând imnuri religioase. 
Tags: hram  dieceza  catolica  procesiune  
3502 vizite
Distribuie pe