Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Tabără creştină pentru copii la Balta Blondă
SM Online  - Marti, 18 Iulie 2017

Credincioşii parohiei ortodoxe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, în frunte cu preotul paroh Radu Şimonca, au dedicat ziua de ieri copiilor din parohia cartierului Balta Blondă din Satu Mare.

Întâlnirea numită simbolic „Ziua Prieteniei”, s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 4-12 ani şi a avut ca obiective principale catehizarea, împrietenirea tinerilor şi petrecerea cu folos a timpului liber.
Evenimentul a fost organizat cu ajutorul credincioşilor din parohie şi a unor cadre didactice aparţinând Grădiniţei „Guliver” din Satu Mare. Aceştia au desfăşurat diverse concursuri şi activităţi pe interese şi categorii de vârstă.
Copiii s-au rugat împreună, au realizat steagul prieteniei şi s-au familiarizat cu lumea frumosului şi a artei obţinând abilităţi în: modelaj în lut, pictură pe sticlă cu teme biblice, ş.a. De asemenea au învăţat cântări religioase, au putut obţine cunoştinţe despre modul corect de comportament al creştinului în biserică. În concluzie, au petrecut o zi din vacanţă în cadrul unor activităţi menite să le dezvolte abilităţile şi dragostea faţă de Sfânta Biserică şi unii faţă de alţii.
În final, întâlnirea cu tinerii şi-a atins obiectivele duhovniceşti şi de socializare propuse, iar părintele Radu Şimonca a anunţat că este de bun augur ca această activitate să aibă continuitate şi în anul viitor, probabil desfăşurată pe parcursul a mai multor zile.Tags: tabara  crestina  balta blonda  
1804 vizite
Distribuie pe