Locale Altele
Luni, 15 Octombrie 2018
Luni, 15 Oct 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a ales imnul Înâlnirii Naționale a Tineretului Catolic
Józsa János  - Marti, 15 Mai 2018

La începutul anului, organizatorii Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic au anunţat un concurs pentru imnul evenimentului din 25-29 iulie.

Organizatorii aşteptau un cântec care să se inspire din temele şi misiunea întâlnirii, iar participant putea fi orice persoană sau grup de persoane cu vârste între 16 şi 35 de ani.

Până la data încheierii concursului au fost trimise 17 cântece.

Juriul format din Boroş Marius tenor, profesor de canto clasic al Liceului de Arte "Aurel Popp" din Satu Mare; Czier István preot paroh din Foieni, catehet al INTC-ului din Satu Mare; Czol Ernő capelmaistru şi dirijor al Bisericii Sfânta Treime din Baia Mare; Suhárt Evelin, elevă la Liceul de Arte "Aurel Popp" din Satu Mare, conducător al grupului de tineri de la parohia acestuia, au ascultat cântecele şi au jurizat.

Juriul a ales în unanimitate câștigătorul. Acesta este cântecul compus de Fehér Róbert Benjamin şi Berendi Róbert, cu titlul "Împreună te aşteptăm"

Acesta este aşadar imnul INTC-ului din 2018! Printre motivele deciziei lor se numără, că acesta poartă mesaje bazate pe motoul întâlnirii, dar e totuşi unul pe ritmuri moderne, pe tonurile tinerilor, cu o melodie şi un text uşor de învăţat, dar cu partea instrumentală bine elaborată. Prin acest imn, care poate fi ușor de cântat se afirmă şi iubirea de viaţă a tinerilor - au mai adăugat juraţii.

Imnul poate fi ascultat începând de astăzi pe canalele oficiale ale INTC-ului - pagina web, canal YouTube, pagină Facebook.

 

Tags: imn  intalnire  tineret  catolic  castigator  


402 vizite
Distribuie pe

S-a înălțat catargul și sfințit drapelul național la biserica ortodoxă din cartierul Soarelui
Sambata, 8 Septembrie 2018
În ziua de Sfântă Maria Mică, așa cum popular este cunoscută sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului...   continuare

În căutarea accentelor şi echilibrelor. Concluzii ale Întâlnirii Tineretului Catolic.
Miercuri, 5 Septembrie 2018
Referenţii şi preoţii responsabili pentru pastoraţia tineretului din diferitele dieceze...   continuare

Cu o predică ”adaptată la actualitate” a nunțiului papal în România s-a încheiat Întânirea Națională a Tineretului Catolic
Luni, 30 Iulie 2018
Cu 1.300 de tineri din fiecare dieceză romano-catolică şi eparhie greco-catolică din România, cu un grup din Passau - Germania şi Székesfehérvár - Ungaria...   continuare

Cateheze și programe alternative pentru participanții la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic
Vineri, 27 Iulie 2018
După masa de prânz a zilei de joi – a doua zi a Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic – tinerii au avut parte de multe surprize plăcute.   continuare

Cu 1.300 participanți, la Satu Mare a început Întâlnirea Națională a Tinerilor Catolici
Joi, 26 Iulie 2018
A început Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic la Satu Mare: „Pentru astfel de tineri, merită să facem orice jertfă” - zicea episcopul gazdă, Ps. Eugen Schönberger.   continuare