Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
Sfântul Anton "a ajuns" în catedrala catolică din Satu Mare
Episcopia Romano-Catolică Satu Mare  - Joi, 17 Mai 2018

Ordinul Franciscan ”Sfântul Iosif” al fraţilor Minoriţi Conventuali din Moldova a adus relicva Sfântului Anton de Padova la Satu Mare, ei fiind primiţi joi dimineața de episcopul Eugen Schönberger şi de enoriaşii prezenţi în Catedrala Romano-Catolică.

 

După aşezarea relicvelor la altar, enoriaşii s-au aliniat în rând să ajungă să se roage lângă acestea, respectiv să le atingă cu mâna lor sau cu obiectele aduse de ei.

Rândul format de enoriaşi nu s-a scurtat pe tot parcursul zilei, ci au ajuns din ce în ce mai mulţi, fiind anunţaţi de rudele și prietenii lor prin telefon sau prin alte căi.

Fraţii minoriţi au rămas cu enoriaşii şi le-au dat foi de hârtie pe care să-și scrie rugăciunile adresate sfântului. Aceste foi au fost adunate într-o cutie și vor fi duse la Padova, la mormântul Sfântului Anton.

Fraţii minoriţi își vor continua pelerinajul cu relicvele sfinte: pe 19 mai acestea vor fi expuse în Târgu Mureş în Biserica Sfântul Anton de Padova; pe 21 mai în Cluj Napoca, în biserica Sfântul Mihail; pe 22 mai în Alba Iulia, în catedrala Sfântul Mihail şi în aceeași zi la Sibiu, în biserica Sfânta Treime; pe 24 mai în biserica din Şumuleu Ciuc, iar pe 25 mai în Braşov, în biserica Înălţarea Sfintei Cruci.

Tags: relicve  sfant  anton  padova  
1200 vizite
Distribuie pe