Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sărbătoare mare la Mănăstirea Scărișoara Nouă, la hirotonirea ca arhiereu vicar a Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul
Florin Răchitan  - Duminica, 24 Iunie 2018

Mănăstirea de la Scărișoara Nouă a fost neîncăpătoare duminică pentru miile de sătmăreni și maramureșeni care au participat la hirotonirea și instalarea Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul în demnitatea de arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Ceremonia a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care i-a avut alături pe următorii ierarhi: Preasfințitul Părinte Sofronie - Episcopul Oradiei, Preasfințitul Părinte Iustin - Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Nicodim - Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei - Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Petroniu - Episcopul Sălajului, Preasfințitul Părinte Gurie - Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Siluan - Episcopul Ungariei, Preasfințitul Părinte Timotei - Episcopul Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul - Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul - Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

A fost o sărbătoare mare, care se întâmplă la câteva zeci de ani într-o comunitate, și la care au participat, alături de un mare număr de credincioși, și reprezentanți de frunte ai administrației publice și politicieni, printre care îi amintim pe ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, prefectul Darius Filip, deputatul Octavian Petric, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, precum și numeroși alți primari, consilieri județeni şi locali, directori de instituții.

Starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă, cel care a fost hirotonit arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Timotei Bel, s-a născut în 1974 în localitatea Rohia din județul Maramureș, primind la botez numele de Cristian Simion.

În 1989 a fost primit ca viețuitor al Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia de către Ieromonahul Iustin Hodea, în anul 1993 a fost hirotonit diacon de către Preasfințitul Părinte Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului. La data de 28 iunie 1994 a fost tuns în monahism de către Preasfințitul Părinte Justinian.

Între anii 2001-2005 a slujit ca ierodiacon, iar în perioada 2005-2006 ca arhimandrit în bisericile „Sfântul M. Mc. Dimitrie” și „Înălțarea Sfintei Cruci” din orașul Serres – Mitropolia Serresului șI Nigritei – Grecia.

În anul 2006 a devenit doctorand al Facultății de Teologie Ortodoxă Aristotel Tesalonic din Grecia, iar un an mai târziu a devenit starețul Mănăstirii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Scărișoara Nouă.

Tags: hirotonire  timotei  satmareanul  arhiereu  vicar  
1762 vizite
Distribuie pe