Locale Altele
Miercuri, 20 Februarie 2019
Mie, 20 Feb 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Numiri şi transferuri în Dieceza Satu Mare
Józsa János  - Luni, 9 Iulie 2018

Începând cu 1 august vor intra în vigoare numirile şi transferurile din Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare.

În urma deciziei episcopului Eugen Schönberger, din 1 august vor avea loc anumite schimbări în structura Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare.

Astfel Pr. Fagea László parohul din Baia Borșa intră în pensie. Pr. Papellás István parohul comunității Sfânta Familie din Satu Mare își schimbă locul cu Pr. Luczás Lóránt, parohul din Sanislău. Tot așa, Pr. Heinrich Antal, paroh de urziceni își schimbă locul cu Pr. Tzier Ernő parohul comunității din Berveni.

Pr. Néma Sándor parohul comunității din Cămin va fi transferat la Lazuri, Pr. Baumann István din Lazuri se va muta la Moftinul Mare, iar Pr. Bíró Norbert din Moftinul Mare în Cămin. După ce episcopul PS. Eugen Schönberger a numit în fruntea Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare pe protopopul Roman Ioan, în locul lui, ca și paroh al comunității Sfânta Treime din Baia Mare, dar tot așa, ca și decan de Baia Mare a fost numit Pr. Szmutku Róbert, parohul comunității Cristos, Regele Universului din Baia Mare. Parohia, care a fost deservită de Pr. Szmutku Róbert va fi în continuare slujită de Pr. Hájtájer István, care sosește de la parohia din Coștiui, unde din 1 august Pr. Molnár Eduárd Gábor va fi în fruntea comunității romano-catolice. În locul acestuia, în Dara, fostul capelan din Catedrală, Pr. Istvánfi Szilárd va fi noul paroh.

Continuând șirul celor transferați, Pr. Leabu Marius, capelanul parohiei Sfânta Treime din Baia Mare va deservi în viitor comunitatea din Baia Borșa; Pr. Gríz László, capelanul comunităţii Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Satu Mare va fi capelanul parohiei Sfânta Treime din Baia Mare; Pr. Linzenbold Szabolcs, capelanul comunității din Sighetu Marmației va fi capelan de Catedrală; iar Pr. Turtureanu Róbert, recent hirotonit a primit prima lui numire ca și capelan al comunității din Sighetu Marmației.

Tags: numiri  transferuri  dieceza  
677 vizite
Distribuie pe